Přejít k hlavnímu obsahu

Vytáhne si GuardiaN do Evropy českého hráče? Údajně už s BC.Game trénoval

12. 8. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Evropská sestava BC.Game se sice dokázala na poslední chvíli dostat na místa zajišťující účast v kvalifikaci na Major, přesto řeší velké trable. Kvůli kauze spojené s cheatingem totiž nemá pátého hráče. Náhradou Joela „joel“ Holmlunda by však mohl být Simon „KWERTZZ“ Horák.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

V táboře Ladislava „GuardiaN“ Kovácse panuje smíšená nálada. Radost z dosavadních úspěchů zastínila kauza Joela „joel“ Holmlunda. Švédský talent s kontroverzní minulostí obdržel ban od Akros Anti-cheatu, který v počítači 19letého hráče při spuštění hry před oficiálním zápasem odhalil zapnuté nedovolené programy. Vzhledem k tomu, že podle Akrosu je nulová šance, že jde o falešný nález, šel tým raději dále.

Joel ovšem BC.Game pomohl zajistit důležité body pro účast v kvalifikaci na Major. Uzávěrka soupisek a samotné konání je však za rohem, proto nemá organizace mnoho času na vyřešení otázky pátého hráče.

Na porvch však vyplavalo první konkrétní jméno. Simon „KWERTZZ“ Horák se přidal k tréninkové skupině BC.Game a s týmem o víkendu hrál aktivně FACEIT. S touto zprávou jako první přišel Vladislav Gromov, jenž se však už při skladbě původní pětice pletl s akvizicí Adama „NEOFRAG“ Zouhara. Nejde tak o stoprocentní zdroj, nicméně vzhledem k časovému tlaku nemají BC.Game mnoho času na zkoušení různých variant.

Horák si na mezinárodní scéně dříve zahrál se sestavou The Prodigies a letos dva měsíce reprezentoval slavnou organizaci TSM. Mezi těmito působišti působil v SINNERS, ale od dubna si hledá nové angažmá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.