Přejít k hlavnímu obsahu

Nejočekávanější hra roku? Nejprodávanější položka na Steamu vyjde už za dva týdny

12. 8. 2024 | 15:00 Gaming
Jeden z nejočekávanějších titulů roku je velkým hitem ještě před svým oficiálním vydáním. Black Myth: Wukong již nyní ovládl žebříčky prodejů na Steamu a očekávání jsou obrovská. Ambiciózní projekt čínského studia Game Science má za cíl překonat nejen konkurenci z východu, ale i ze západu, a stát se tak novým králem herního světa v žánru akčních RPG.
Black Myth: Wukong
Black Myth: Wukong
Zdroj: Game Science

Black Myth: Wukong se blíží ke svému uvedení na trh. Hra na motivy „cesty na západ“ se už dva týdny před svým vydáním vyšplhala na čelo prodejního žebříčku platformy Steam. Akční RPG adventura na předních příčkách předčila titul kalibru God of War nebo další připravovaný Warhammer 40000: Space Marine 2.

Očekává se, že Black Myth: Wukong by mohl vážně ohrozit dominanci her od FromSoftware v daném žánru. Hlavním cílem čínské novinky je sesazení Elden Ringu z trůnu, díky 36 milionům kopií pouze na Steamu. 

Vývojáři z Game Science chtějí rovněž prokázat konkurenceschopnost čínských studií proti masivní převaze videoher ze západního světa. Ty totiž sypou jeden skvělý titul za druhým a východ poněkud nestíhá.

Oficiální datum vydání je 20. srpna a už nyní v předprodeji dominuje seznamu nejprodávanějších her. Brzy by také mohl mít svého následovníka. Na herní scénu se o několik měsíců později chystá další očekávaný čínský titul Phantom Blade Zero, o němž ale po ukázce na Summer Games Festu víme jen pramálo.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.