Přejít k hlavnímu obsahu

Pohádku následují změny. AVEZ se loučí se dvěma českými hráči, náhrady jsou na stole

12. 8. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Cesta úplně nového týmu z otevřené kvalifikace až k bronzové medaili na LAN finále Tipsport CS Summer katapultovala AVEZ do bojů o postup na finále sezóny. Ty ale ovlivní změny v kádru. Sestavu v přestupovém období mistrovské sezóny opustily dvě výrazné domácí tváře.
MahaR a Tusi končí v AVEZ
MahaR a Tusi končí v AVEZ
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Česko-polskou pětici AVEZ provázely nejen kontroverze, ale především parádní individuální výkony. Luboš „Tusi“ Tusjak se po návratu mezi domácí špičku ukázal v parádním světle a jednoznačně si řekl o angažmá v jednom z předních domácích týmů, svůj výjimečný talent potvrdil také šestnáctiletý drahokam Samuel „MahaR“ Horáček. České jádro doplňoval Vít „viktor“ Kůta a v záloze byl připravený Michal „kjuK“ Fousek.

Obě hvězdní borci ale nebudou v AVEZ pokračovat. Tým se rozhodli opustit v rámci třetího přestupového období Tipsport MČR CS, což je pro podzimní bitvy o postup na finále celé sezóny pro celý tým velká rána. Zatímco MahaR se oficiálně stává volným hráčem a měl by být případným zájemcům k dispozici, Tusi už dokonce jedná o svém budoucím působišti. Případný přesun potvrdí uzávěrka soupisek pro Tipsport CS Fall.

Přestupové období také odhalilo dvě jména, která doplnilo řady AVEZ pro boje na české scéně. Do týmového slotu se přidali Petr „HoLLy“ Kučera a Peter „naturaL“ Turčan. HoLLy hrál za Krutovládce ve Vodafone Talent League Summer, ale za sebou má angažmá v týmu Flow, Universe či Entropiqu. NaturaL patří mezi nejzkušenější domácí hráče, mezi špičkou se pohybuje přes deset let. Naposledy reprezentoval eSubu.

Finální podobu soupisky ukáže až nadcházející turnaj, který tento týden odstartuje svůj kvalifikační cyklus. AVEZ jsou v celoroční MČR klasifikaci aktuálně osmí, takže by je neměla minout pozvánka do uzavřené kvalifikace. S obměněnou sestavou tak budou moci přeskočit úvodní, často ten nejvíce nevyzpytatelný krok. Zapojit se do Tipsport CS Fall ale můžeš i ty! Stačí poskládat pětičlennou partu a vyrazit do akce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.