Přejít k hlavnímu obsahu

Někdejší velký talent dal o sobě znovu vědět a vystřílel si působiště do konce sezóny

13. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Luboš „Tusi“ Tusjak platil v CS:GO za velkou naději. Už ve svých patnácti letech se ukázal na světové akci V4 Future Sports Festival v Budapešti a byla mu predikována zářivá budoucnost. Po slabších letech se ale odmlčel, aby v novém díle Counter-Strike 2 chytil novou slinu.
Luboš „Tusi“ Tusjak
Luboš „Tusi“ Tusjak
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

V pondělí odpoledne jsme vás informovali o dvou odchodech z týmu AVEZ. Samuel „MahaR“ Horáček se stal volným hráčem, zatímco Luboš „Tusi“ Tusjak jednal o svém budoucím angažmá. Oba borci se ukázali na Tipsport CS Summer v parádním světle a tažením z otevřené kvalifikace až k bronzovým medailím na LAN finále si řekli o pořádné angažmá. Jako první se ho dočkal Tusi, minimálně tedy do konce sezóny 2024.

21letý hráč se pohybuje na esportové scéně již od roku 2017, jako velký talent vystřelil nahoru hodně rychle a před lety reprezentoval celky jako Team Gravity, Moops, Inside Games nebo Universe. Největší jméno si však udělal v Dark Tigers, kde již před svými šestnáctinami měl tu čest v LAN prostředí vyzvat tým kalibru FaZe s Nikolou „NiKo“ Kovačem, Finnem „karrigan“ Andersenem a Olofem „olofmeister“ Kajbjerem.

Ostřílený, ale stále mladý střelec se na scénu vrátil v drese eSuby. Její sestava se na jaře rozpustila, jeho drive však nepominul, a naopak mu nyní vynesl působení v SINNERS AC. Po přesunu Michala „majky“ Švancary hledala akademie trojnásobných českých mistrů nového riflera, jehož nyní nachází právě v Tusjakovi. „S týmem bude pokračovat jako stand-in do konce sezóny,“ píše organizace a kompletuje základní pětici

Po potvrzení příchodu Petera „Pepo“ Ružičky musel někdo z kola ven. Podle očekávání jde o Ivana „v4NO“ Galustyana, který musel uvolnit místo talentovanějšímu hráči. Ve zbytku letošní sezóny však nebude bez angažmá. „Po vzájemné dohodě bude hostovat v týmu BRUTE. Děkujeme Ivanovi za veškerou práci, kterou odvedl v #SINAC týmu za celou dobu jeho působení a přejeme mu hodně štěstí,“ popisují SINNERS jeho další kroky.

Složení SINNERS AC do konce sezóny:

Česká republika Roman „dreez“ Čomor
Slovensko Boris „BORO“ Jánoš
Slovensko Dávid „DALIEN“ Kalman
Slovensko Peter „Pepo“ Ružička
Česká republika Luboš „Tusi“ Tusjak

Slovensko Blažej „Bajo“ Madaj – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.