Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 tým UNiTY přichází o důležitou postavu. Nástupce na sebe nenechá dlouho čekat

14. 8. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Přestup
Jeden Dominik v UNiTY nahradil druhého, třetí se nyní loučí. Řady předního domácího týmu a vicemistra Tipsport CS Spring opouští trenér, který do sestavy přišel v průběhu roku 2023.
Dominik „desty“ Černý
Dominik „desty“ Černý
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dominik „desty“ Černý patří nejvíce respektované kouče v Česku. Tomuto řemeslu se přitom věnuje teprve dva roky, když na pozici trenéra přešel v eSubě plynule z role in-game leadera. Jako hráč se v roce 2019 stal mistrem ČR s eXtatusem, svou sbírku hned po trenérském debutu rozšířil stříbrem ze Sazka eLEAGUE, MSR i Tipsport MČR CS:GO. Na jakýkoliv domácí nebo mezinárodní titul však čekal, a v UNiTY se ho ani nedočká.

Slovenská organizace má za sebou změnu na pozici snipera a obří nezdar ve skupinové fázi Tipsport CS Summer, třetího velkého turnaje domácí sezóny. Na tom předchozím přitom UNiTY přitom brali stříbro, když před zaplněnou Vodafone PLAYzone Arenou dvakrát porazili SINNERS. Stejný cenný kov si UNiTY odnesli také z turnaje United21, který skončil teprve v úterý, pro destyho bohužel šlo o poslední úspěch.

UNiTY dnes na svých sociálních sítích oznámili, že se desty po více než roční spolupráci loučí. Jak organizace potvrdila, Černý v týmu končí z osobních, nikoliv výkonnostních důvodů – vždyť by ho za normálních okolností už za týden čekala vysněná kvalifikace na Major, kam se díky svým výsledkům UNiTY probojovali. Podle našich informací nebudou fanoušci na náhradu dlouho čekat, její příchod se aktuálně finalizuje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.