Přejít k hlavnímu obsahu

Bizár hodný mistrovství světa. Hráči se během 1v3 clutche na účet napojil někdo jiný

15. 8. 2024 | 11:00 VALORANT Zajímavost
Bizarní situace nastala během vypjatého zápasu na světovém šampionátu. Jeden z hráčů se ocitl v situaci 1v3, jenže nemohl nic dělat, a to doslova. Někdo se totiž přihlásil na jeho účet a vyhodil jej ze hry. Jak mohlo k něčemu takovému vůbec dojít? Důvod je opravdu výstřední.
KRÜ Esports heat
KRÜ Esports heat
Zdroj: VCT

Mistrovství světa nabídlo jeden z nejparádnějších zápasů, který se zapsal do historie z naprosto absurdního důvodu. Hrála se druhá mapa mezi celky KRÜ Esports a DRX, kdy v napjaté situaci v pozdních kolech došlo k nešťastnému incidentu. Brazilský mladík Olavo „heat“ Marcelo zůstal jediný ze svého týmu naživu, proti třem soupeřům. Pořekadlo „clutch or kick“ však v tomto případě dosáhlo úplně nových rozměrů.

V tu samou chvíli se totiž ve své tréninkové místnosti procvičovala sestava BLG. Jednomu z členů, Wangovi „yosemite“ Lei, však hra z neznámého důvodu spadla a musel restartovat celý počítač. Když se znovu do hry dostal, nemohl uvěřit svým očím. Byl v clutch situaci 1v3 proti třem soupeřům DRX za stavu 6:11. Incidentu navíc předcházela technická pauza, protože heat také čelil náhodnému odpojení ze serveru.

Jenže co s takovou situací dělat? Ani jeden jeden z hráčů kolo nedokončil. Nehybná postava ve hře byla snadná kořist soupeřů. Následovala další technická pauza a pořadatelům zabralo několik minut, než se povedlo dát vše do pořádku. Tedy kromě posledního kola, které zůstalo v historii. Žádná opakovačka se nekonala a KRÜ se museli smířit s realitou, kde prohrávají 6:12. I když by pravděpodobně kolo skončilo tak jako tak ve prospěch DRX, stejně je taková ojedinělá situace neskutečně výstřední.

Celou sérii nakonec jihoameričtí střelci z KRÜ prohráli 1:2. Než okolnosti situace vyplavali na povrch, byli již oba hráči, kteří se na stejný účet napojili, dávno doma. Ani jeden z týmů navíc nepostoupil do nabitého play-off. Jak ale mohlo vůbec k něčemu takovému dojít? To je otázka pro techniky z Riot Games.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.