Přejít k hlavnímu obsahu

Idol soupeřem. Mladý talent musel ve čtvrtfinále čelit slavné ikoně, nechybělo objetí

15. 8. 2024 | 14:00 VALORANT Příběh
Když bylo Jungu „Foxy9“ Jae-sungovi pouhých 15 let, jeho svět se točil kolem jediné věci – VALORANTu a hvězdného hráče Tysona „TenZ“ Ngo. Současný člen týmu Sentinels ovládl první světový turnaj tak dominantně, že se stal idolem tisíců mladých hráčů po celém světě. Mezi nimi byl i mladý Foxy9, který snil o tom, že jednou dosáhne stejné slávy jako jeho vzor.
Tenz a Foxy9
Tenz a Foxy9
Zdroj: VCT Esports

Sen se začal stávat realitou, když se minulý rok Foxy9 a TenZ poprvé setkali mimo hlavní dění na turnaji. Pro mladého hráče to byl nezapomenutelný moment, i když jejich konverzace byla kvůli jazykové bariéře omezená. „Nemohl jsem toho říct moc, protože nemám dobrou angličtinu, ale slíbil jsem si, že se ji naučím, abych mohl příště vyjádřit své skutečné pocity,“ řekl tehdy Foxy9, když obdržel dres svého idola jako suvenýr.

Roky tvrdé dřiny a odhodlání nakonec přinesly své ovoce. Foxy9 se probojoval do hlavní sestavy týmu DRX a letos se kvalifikoval na světový šampionát. Osud však měl připravené ještě jedno překvapení. Ve čtvrtfinále došlo na střetnutí s TenZem, kterého dlouhé roky sledoval na monitoru a snažil se napodobit jeho styl.

„Fanoušek, který tě napodoboval, se konečně dostal až sem. Snažil jsem se tě potkat čtyři roky. Tento moment je jako sen. Teď musím porazit svého idola, kterého jsem vždy viděl na monitoru jako soupeře,“ prohlásil Foxy9.

Zápas skončil vítězstvím Sentinels 2:0, ale první mapa byla neuvěřitelně napínavá a skončila těsným výsledkem 15:13. Foxy9 topfragoval a proti svému vzoru měl bilanci 6 zabití a 3 smrtí. „Jsem hrdý, že mohu být vzorem pro talentované hráče jako Foxy9. Bylo mi ctí se s tebou dnes utkat,“ prohlásil TenZ po zápase.

Mladý Korejec na to reagoval slovy: „Hrát proti tobě pro mě bylo velmi významné. I když jsem smutný, že jsem prohrál, věřím, že se znovu setkáme!“ DRX sice prohráli, ale ještě nejsou z turnaje venku. Champions nabízí druhou šanci, takže je možné, že se oba hráči utkají tváří v tvář ještě jednou. Možná dříve než čekali.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.