Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite, Apex a teď VALORANT. Dvanáctiletý kluk získal nejvyšší rank ve všech hrách

12letý zázrak se stává jedním z nejslibnějších mladých talentů ve světě gamingu. Jeho příběh začal již před několika lety, když jako chlapec odhalil kouzlo videoher. Od té doby si neskutečnou rychlostí získává pozornost komunity a jeho kariéra nabírá na obrátkách.
Thundermoew
Thundermoew
Zdroj: Thundermoew/YouTube

Gaming jedním z nejrychleji rostoucích odvětví zábavního průmyslu. Každý den se do něj zapojují miliony hráčů po celém světě, ale jen několik z nich se dokáže probojovat na nejvyšší úroveň. A teď si představte, že se na tento vrchol dostal chlapec, kterému je pouhých 12 let. Tentokrát je řeč o Thundermeowovi.

Tento mladý talent zpochybňuje veškeré představy o tom, co je a není možné. Poprvé se dostal do povědomí herní komunity už v deseti letech, když dosáhl nejvyšší hodnosti v Apex Legends a stal jedním z nejmladších hráčů historie, kterým se takový výkon podařil. Ale tím jeho příběh zdaleka nekončí. Zatímco ostatní děti jeho věku objevují různé záliby a koníčky, Thundermeow přidal do svého repertoáru další obtížný titul.

Ve svých jedenácti letech dosáhl tentokrát nejvyššího možného hodnocení ve hře Fortnite – Unreal ranku. Jeho schopnost budovat, mířit a strategicky přemýšlet, spolu s neuvěřitelnou rychlostí a precizností, okouzlila nejen jeho vrstevníky, ale i profesionály v oboru. Fortnite se pro něj stalo plátnem, na kterém mohl ukázat svůj neobyčejný talent a vášeň pro hraní. Thundermeow se však rozhodl pro další těžkou zkoušku.

VALORANT je známý svými vysokými nároky na strategii a týmovou spolupráci. Přesto se mladý talent ponořil do hry s takovou vervou, že za pouhý rok dosáhl na hodnost Radiant. Na něj vyšplhá pouze nejlepší 1 % hráčů, kteří si podmaní různé aspekty hry. On je přitom nejmladším, komu se to na americkém serveru kdy podařilo. Přechod na VALORANT potvrzuje jeho všestrannost a umění se adaptovat na jakoukoliv hru.

Jeho úspěchy ve třech různých FPS titulech ho katapultovaly do centra pozornosti herní komunity i širšího publika. Jak zdůraznil influencer Jake Lucky, Thundermeow má všechny předpoklady stát se jednou z velkých postav budoucnosti esportu, ačkoliv je samozřejmě teprve na začátku. Mimo talentu se ale pyšní neuvěřitelným zápalem a pracovní etikou, díky nimž dokáže konkurovat i nejzkušenějším profesionálům.

Příběh dvanáctiletého borce je inspirací pro všechny mladé hráče, kteří sní o tom, že se jednou prosadí ve světě esportu. Možná ještě více obdivuhodná je podpora od rodiny, tentokrát se k oslavám přidala i jeho maminka. Thundermeow má před sebou zářnou budoucnost, pokud na sobě bude dostatečně pracovat.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.