Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o vysněný Major se blíží. Jakou mají formu české týmy před životní kvalifikací?

16. 8. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Dynamo Eclot a UNiTY mají před sebou historickou událost. Společně se SINNERS a polskou sekcí ENTERPRISE se 21. až 23. srpna poperou o postup na RMR, odkud vede cesta přímo na Major. Pojďme se tak podívat, jak vypadá forma jednotlivých celků v posledních týdnech.
Michal „majky“ Švancara
Michal „majky“ Švancara
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Začneme u SINNERS, kteří jsou v nejnovější aktualizaci Valve žebříčku česko-slovenskou jedničkou. Od Tipsport CS Summer odehráli v Evropě deset oficiálních utkání a ze sedmi vyšli jako vítězové. Nejcennějším skalpem je výhra nad B8, proti kterým budou navíc v RMR kvalifikaci začínat. Ze známých týmů porazili také Rebels Gaming nebo Illuminar. Jediné porážky naopak utržili od PARIVISION a 9 Pandas. Rozehrané mají v tuto chvíli tři další turnaje, velkou zkouškou jim bude páteční osmifinále CCT Europe proti 3DMAX.

V táboře Dynama Eclot to bohužel tak růžové není. V průběhu srpna hrají s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem a zatím není známo, jestli do kvalifikace naskočí on nebo Raul „Blytz“ Gligor. Faktem ale je, že se Zouharem ještě DNE prohráli všech šest zápasů. Na kontě mají porážky i proti týmům ze začátku druhé světové stovky, což ale koneckonců platí i o předchozím období s Blytzem. Herně se tak v Evropě bohužel hledají, mnoho času na pilování chyb už ale nemají. Ukázat se ještě mohou ve dvou soutěžích, v obou ale mají nůž na krku.

UNiTY se dlouhodobě ukazují jen v turnajích European Pro League a United21, i tam se ale konkurence s každou sezónou zvedá. Když vezmeme v potaz dvě aktuálně ukončená vydání, tak UNiTY vyhráli šest zápasů z celkových deseti. Těšit je však může především šňůra z United21 Season 18, kde dokráčeli ke stříbru. Ve finále nestačili pouze na nový tým Nathana „NBK-“ Schmitta. Obecně vzato nemají UNiTY jako celek mnoho evropských zkušeností s vyšší úrovní, kvalifikace na Major tak pro ně bude zkouškou ohněm.

Zapomenout nemůžeme na ENTERPRISE. Polská sekce české organizace je jako na houpačce, sérii výher vždy vystřídá řada porážek. Po pěti výhrách ze šesti utkání, mimo jiné proti Dynamu Eclot, nyní přišla série pěti proher, která na náladě před klíčovým turnajem určitě nepřidala. Nejsložitější je situace kolem týmu pod taktovkou Ladislava „GuardiaN“ Kovácse. BC.Game se od banu Joela „joel“ Holmlunda mohli zapojit jen do otevřené kvalifikace na IEM Rio. Se Simonem „KWERTZZ“ Horákem však budou připraveni překvapit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.