Přejít k hlavnímu obsahu

Activision konečně řeší problém s Call of Duty. Chystá se výrazné snížení velikosti hry

16. 8. 2024 | 13:00 Warzone Gaming
Call of Duty každým rokem trpí čím extrémnější velikostí instalačních balíčků, které dosahují stovek gigabitů. To způsobovalo potíže hráčům s omezeným uložištěm nebo pomalým internetem. S aktualizací Season Five Reloaded však Activision přináší optimalizaci herních souborů, čímž po dlouhém čekání konečně sníží jejich velikost a ušetří spoustu místa na disku.
Captain Price
Captain Price
Zdroj: Activision Blizzard

Jednou z nepříjemných vlastností Call of Duty jsou obrovské aktualizace. Instalace často přesahovaly 200 GB, což byl problém pro celou řadů hráčů. Počínaje aktualizací v příštím týdnu se však šíleně velké updaty stanou minulostí. Bude totiž výrazně optimalizována správa souborů hry, jak potvrdili vývojáři. Měli bychom se dočkat redukce velikosti potřebné k instalaci herních dat, což výrazně uleví vašemu disku.

Aktualizace Season Five Reloaded navíc reorganizuje soubory a připraví půdu pro Black Ops 6. „Po této aktualizaci se všechna budoucí stahování CoD zmenší a stávající soubory zaberou méně místa,“ píše Activision. Úpravy jsou možné díky novým technologiím, které vydláždí cestu pro plné rozhraní, jež dorazí v říjnu. „Po dokončení se díky těmto optimalizacím souborů sníží celková stopa Call of Duty,“ chvástá se herní gigant.

Hráči se tak mohou těšit na menší a efektivnější aktualizace. Vývojáři mimo jiné zapracovali na problémech s duplicitními soubory a nadbytečnými datovými balíčky, což umožňuje efektivnější využití uložiště. Activision slibuje, že zmíněná aktualizace Season Five Reloaded je prvním krokem ke zlepšení stavu. Hráči jen budou muset v podstatě znovu stáhnout hru v jejím novém, reorganizovaném stavu. Jako kompenzaci za způsobené potíže s opětovným stahováním všech souborů odmění všechny hráče XP boosty.

Štítky: call of duty, CoD
Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.