Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál, záhada a nová šance? Dr Disrespect chce zpět na scénu, šrámy však nezmizí

16. 8. 2024 | 16:00 Kauza
Jedna z nejkontroverznějších osob světa streamování se po několika týdnech ve stínu znovu ocitla ve středu pozornosti. Guy Beahm, světu známý jako Dr Disrespect, smazal své přiznání o nevhodných zprávách s nezletilou osobou a podle všeho se chystá na návrat k vysílání.
Dr Disrespect
Dr Disrespect
Zdroj: Dr Disrespect

V roce 2020 otřásl herním světem velký skandál. Dr Disrespect byl náhle a bez vysvětlení permanentně zabanován na platformě Twitch.tv. Dlouho se spekulovalo o důvodech tohoto zásahu. Samotný streamer tvrdil, že je obětí nepochopitelné nespravedlnosti. Platforma s ním vyrovnala celý jeho lukrativní kontrakt, což mělo naznačit, že je nevinný. Ovšem pravda, jak se ukázalo, byla mnohem složitější a temnější.

Letos v červnu došlo k zásadnímu zlomu. Bývalí zaměstnanci Twitche přišli s tvrzením, že Dr Disrespect byl vykázán kvůli nevhodným zprávám, které v roce 2017 posílal nezletilé osobě. Tento odhalující moment se stal katalyzátorem. V dlouhém příspěvku na síti X se Beahm přiznal, že jeho komunikace s touto osobou „často sklouzávala do nevhodných rovin.“ Ačkoliv původně tvrdil, že nic špatného neudělal, nyní uznal, že z morálního hlediska nese plnou odpovědnost. „Neměl jsem nikdy takové rozhovory vůbec začínat,“ uvedl.

Tento příspěvek však po několika týdnech záhadně zmizel a streamer jen přidal další vrstvu záhadnosti do svého příběhu. Jak ukazuje jeho poslední aktivita na sociálních sítích, Doc rád udržuje své všechny v napětí. Po smazání svého přiznání aktualizoval svůj popisek, kde zobrazil svou zpověď jako roztrhanou poznámku připojenou k rybářskému splávku, který nese jeho logo. Symbolismus tohoto obrázku nebyl přehlédnut – roztrhaný kus minulosti ponořený pod hladinou, zatímco on sám se možná chystá vrátit na povrch.

Poslední krok vyvolal nejnovější vlnu spekulací. Co tyto kryptické aktualizace znamenají? Je to náznak toho, že se Dr Disrespect připravuje na velkolepý návrat, nebo se jen snaží odvést pozornost od své minulosti? Co se skutečně skrývá za tímto záhadným chováním? Další otázkou, která rezonuje mezi jeho fanoušky i kritiky, je, kde vlastně hodlá pokračovat ve své kariéře. Po tom, co YouTube demonetizoval jeho kanál a mnoho jeho dřívějších partnerů se od něj distancovalo, se situace jeví jako velmi komplikovaná.

Jedním z mála míst, kde by mohl najít útočiště, je platforma Kick. Ta mu dříve nabízela astronomický kontrakt ve výši 10 milionů dolarů ročně, což Beahm odmítl s tím, že jeho hodnota je podstatně vyšší – konkrétně 50 milionů dolarů. Nyní se Kick zdá být jedinou větší platformou, která ho ještě nezavrhla, a dokonce uvedla, že jeho zákaz by byl „předčasný.“ Dr Disrespect slíbil, že se vrátí „brzy,“ ale přesné datum, kdy se tak stane, stále neznáme. Dokáže získat zpět reputaci, nebo jeho příběh skončí dalším skandálem?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.