Přejít k hlavnímu obsahu

BěhaCZka pokračuje ve svém progresu. Vybojuj si místo na Tipsport CS Fall i ty!

17. 8. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 MČR
Mistrovská sezóna Tipsport MČR CS pokračuje svojí čtvrtou zastávkou. Úvodní kvalifikační turnaj přilákal 23 týmů, z nichž se nejvíce dařilo týmu běhaCZka. Kdo na něj dokáže navázat?
běhaCZka
běhaCZka
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

První otevřené boje o místenku v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Fall nabídly především boje týmů bez organizací. Tento fakt jen potvrdil, že uspět může skutečně každý a že opravdu má smysl přijít zkusit štěstí. Kdo tentokrát neuspěl nebo se nestihl přihlásit, tak ale zoufat nemusí. Další šance je tady už v neděli.

Z týmů se záštitou to nejdále dotáhla „B“ sekce organizace ZennoX Gaming s označením Rising. Poklonit se ale musela Krutovládcům, kteří vyřadili také jejich hlavní tým a jako první si zajistili místenku ve finále. Ani horní polovina pavouka ale nezůstávala pozadu a nabídla řadu vypjatých duelů, jež rozhodoval nejtěsnější rozdíl skóre. Nejvíce se ale zapotila běhaCZka, která udolala Dynamo Eclot Thunders v pátém prodloužení poměrem 28:25. Postup do finále posléze zpečetila semifinálovou výhrou nad sestavou aedrhjy.

Jaký byl celý turnaj, takový byl i finálový souboj. Rozhodnout musely všechny tři mapy, avšak Krutovládcům nestačil ani obří herní přínos zahraničního střelce. BěhaCZka potvrdila svůj progres a navázala na úspěch v minulé sezóně Vodafone Talent League, uzavřenou kvalifikaci o main event si tak zahraje podruhé za sebou.

Harmonogram Tipsport CS Fall
DatumTurnaj
Středa 14. srpna1. otevřená kvalifikace
Neděle 18. srpna2. otevřená kvalifikace
Středa 21. srpna3. otevřená kvalifikace
29. srpna až 1. záříUzavřená kvalifikace
5. až 9. záříOnline skupinová fáze
20. až 22. záříOffline finále v Praze
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.