Přejít k hlavnímu obsahu

Activision zastavil oblíbený mód pro Modern Warfare Remastered! Komunita je s rozhodnutím nespokojená

18. 8. 2024 | 10:30 Kauza
Velké zklamání cítí fanoušci série Call of Duty. Activision donutil tvůrce populárního módu „H2M“ pro Modern Warfare Remastered ukončit jeho vývoj. Zásah vyvolal vlnu nevole napříč herní komunitou, která mód považovala za klíčový prvek pro oživení nostalgických zážitků z Modern Warfare 2.
Call of Duty: Modern Warfare 2 remastered
Call of Duty: Modern Warfare 2 remastered
Zdroj: Activision

Modifikace „H2M“ pro hru Call of Duty: Modern Warfare Remastered byla neuvěřitelně oblíbeným prvkem spousty hráčů. Jenže společnost stojící za střílečkou měla vlastní názor. Její tvůrci obdrželi výzvu k zastavení činnosti od právních zástupců Activisionu. Mód byl mezi fanoušky jedním z těch nejoblíbenějších a považovali ho za kvalitní oživení původního zážitku z hraní CoD: Modern Warfare 2 v remasterované verzi. 

Mnoho hráčů a členů komunity vyjádřilo svůj jasný nesouhlas a frustraci nad tímto rozhodnutím. Podle nich byl mód H2M jedinečnou příležitostí, jak si znovu užít staré vzpomínky. Ukončení projektu vnímají jako krok zpět pro vývojáře a zároveň jako velké zklamání. „Skutečně zlomené srdce,“ řekl jeden z dobrovolných vývojářů. Modifikace zabrala více než rok práce oddané skupiny lidí, která pracovala zadarmo. „Ani cent vydělaný navzdory generování tisíců prodejů na aktivaci, to vše proto, aby to bylo ukončeno poté, co lidé utratili své peníze,“ smutnili.

K tomuto tématu se vyjádřil také FaZe Banks, známý člen komunity Call of Duty a spoluzakladatel organizace FaZe Clan. „Tohle je absolutní blbost. Moddeři vkládají do toho, co dělají, tolik lásky a úsilí. To, že je Activision zastaví, je neuvěřitelně krátkozraké a ukazuje to, jak moc se vzdálili od svých fanoušků,“ sdělil veřejnosti skrze svůj účet na X. Tento komentář soucítil s mnoha lidmi, kteří mají podobný názor a znovu rozvířil diskuzi o tom, jak velké herní společnosti zacházejí se svou komunitou.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.