Přejít k hlavnímu obsahu

Teď nebo nikdy! Čeští hráči mají poslední možnost zabojovat o Worlds

18. 8. 2024 | 15:00 League of Legends Preview
GiantX, aktuální domov dvojice Adama „Jackies“ Jeřábka a Patrika „Patrik“ Jírů, dnes čeká neskutečně důležitý a stejně tak obtížný zápas. Aby mohli zůstat v bojích o vstupenky na světový šampionát, musí porazit evropského titána, G2 Esports.
Jackies a Patrik
Jackies a Patrik
Zdroj: LEC

Zlatý hřeb LEC se konečně dočkalo svého odstartování. Do Season Finals se probojovali nejlepší týmy z celé Evropy, které sní o postupu na Worlds a pozvednutí nejcennější trofeje evropského League of Legends. Mezi nimi je i trojice českých hráčů – Marek „Humanoid“ Brázda, Patrik „Patrik“ Jírů a Adam „Jackies“ Jeřábek.

Fnatic s Humanoidem jsou už před branami finále v top 3, ale klíčky ke světovému šampionátu získají až po získání jednoho dalšího vítezství. Jejich chvíle přijde ale až za týden, protože dnes je programu jiná bitva. GiantX a G2 Esports, pouze jeden z těchto týmů bude v soutěži pokračovat.

G2 sice minulý týden zaváhali, když prohráli s MDK 2:3. Mentalita týmu je však nezlomitelná. „Není to jakože když prohrajeme hru, jsme prostě v háji. Takto G2 nefunguje. Vrátíme se, vrátíme se silnější, porazíme GiantX. Mimochodem, teď je mi za ně smutno, když nám musí čelit. Asi jsou také smutní,“ hlásil toplaner BrokenBlade.

Jenže sestava s českými hráči se pilně věnovala tréninku s studování mety. Příprava je základ úspěchu a tým si je toho plně vědom. Představení na podiu je pak ale věc druhá, a v tom má soupeř mnohem více zkušeností. Show začíná dnes v 17 hodin!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.