Přejít k hlavnímu obsahu

Tragický konec sezóny. Jackies ani Patrik se na světový šampionát nepodívají

19. 8. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Včerejší série byla pro české borce zároveň poslední. Letošní ročník byl však pro organizaci GiantX oproti minulému snažení úspěšnější, svých ambicí ale nedosáhli. Proti G2 neměli žádnou šanci, od draftu po chyby na mapě se tým složil jak domeček z karet.
GX po porážce na Season Finals
GX po porážce na Season Finals
Zdroj: LEC

Historická šance probojovat se na Worlds zmizela rychleji, než si to hráči možná uvědomili. Kdo totiž očekával vyrovnanou sérii, nebo překvapivý výsledek, brzy mu došlo, jak se spletl. Přestože se GX pečlivě připravovali a trénovali, na pódiu před diváky je to jiná situace. Draft hrál většinou ve prospěch slavnějšího z celků, ale to byl pouze jeden z důvodů, které vedli ke konečnému výsledku.

GX totiž vůbec nezvládali macro. Každá linka se tak ocitla hned během první hry v deficitu. Kromě Adama „Jackies“ Jeřábka, který byl jediným světlým bodem sestavy. Jenže když tým ztrácel tak, že mizely všechny možnosti jak se z problému dostat, český midlaner zaváhal. Několikrát byl odchycen na sidelince a daroval soupeřům pick, který katastrofu ještě urychlil.

Po dominantním vítězství na první mapě se G2 rozhodla pro trošku improvizace a rozhodla se vyzkoušet postavy, na kterých byla potřeba trošku zkušeností. I přes nekomfortní picky se opět jednalo o jednostrannou záležitost. 

Do třetice si G2 vyzkoušeli novou kompozici s Galiem na topu. A fungovala na výbornou, soupeřův Rumble si ani neškrtnul a trenéři si tak mohli poznamenat nové eso v rukávu. GX se po celou dobu drželi svého přístupu, ale na prestižní hráče na druhé straně neměli nárok. Když totiž G2 potřebuje v Evropě vyhrát, provede tak.

Celá série netrvala čistého času ani 90 minut. Tragický konec pro naděje českých hráčů podívat se na mezinárodní turnaj. Posledním českým zástupcem je pouze Marek „Humanoid“ Brázda, který se své první šance pokusí chopit už tuto sobotu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.