Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíc podceňovaný tým? Top 4 zajištěno! Světový šampionát jde do finiše

19. 8. 2024 | 13:00 VALORANT Reportáž
VALORANT Champions se blíží ke svému vyvrcholení. Z původních šestnácti týmů zbývají pouze čtyři, mezi nimi i celky, o kterých by to nikdo nepředpokládal. Sentinels do turnaje šel jako nejvíc podceňovaný tým a v bojích pokračuje i zástupce Číny, EDG, jejichž forma byla před turnajem tragická.
TH
TH
Zdroj: VCT

Nejprestižnější soutěž roku, která je snem každého profíka na kompetitivní VALORANT scéně. Brány finále Champions se brzy otevřou a ve hře jsou už pouze čtyři týmy. Očekávání splnili hráči z Leviatánu, kteří mají ve své sestavě hned dva mistry světa a jsou žhavými kandidáty na titul. Jediné vítězství je dělí od velkého finále, protože poráží jednoho soupeře za druhým. Jediné zaváhání zaznamenali ve skupině.

Jenže právě to jediné zaváhání způsobil čínský celek Trace. A právě jejich další nepřítel je jejich regionální konkurent, čínští mistři z EDG. Organizace dominuje na domácí scéně od samého počátku, ale v poslední době začala kolísat. Změna v sestavě však dodala týmu nový impuls a nyní jsou na parádní bezprecedentní cestě za největším úspěchem celého regionu. Každý člen týmu je aktuálně v neskutečné formě a trnem v patě každého oponenta.

V dolním pavouku je situace stejně nečekaná. Proti sobě stojí oba celky ze skupiny smrti. Team Heretics a Sentinels se zuby nehty v turnaji udrželi a nyní spolu budou opět usilovat o medailové umístění. Zatímco evropští zástupci z TH podnikli poměrně usvědčující jízdu během celé sezóny, američtí střelci to vzali jako na horské dráze. Od počátku sezóny šla forma na dno a pouze se štěstím se kvalifikovali na světový šampionát. Nejvíce podceňovaný tým do však dotáhl až do top 4.

Jedinou porážku Sentinels v play-off pocítili právě od čínského soupeře EDG. Domácí celek DRX porazili 2:0 a v eliminační bitvě s evropskými šampiony z Fnatic dotáhli sérii ke konečnému výsledku 2:1. Pochybovačům ukázali, že odepisovat tyhle hráče není dobrý nápad. Přece jen disponují palebnou silou, o které se ostatním týmům může leda zdát, a když je o nich pochybováno, tehdy svůj talent ukážou nejvíce.

Akce v Soulu pokračuje už v pátek a pokračuje až do grand finále v neděli, kdy bude také představen nový agent. VALORANT bude brzy korunovat čtvrté mistry světa.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.