Přejít k hlavnímu obsahu

Z Fortnite hvězdy VALORANT králem. Jak si mladý talent udělal jméno ve světě esportu

20. 8. 2024 | 14:00 VALORANT Příběh
Když se řekne BenjyFishy, většině fanoušků esportu se okamžitě vybaví mladý talent, který dobyl svět Fortnite. Jeho příběh ale nekončí u ikonické battle royale hry. Naopak, nyní míří za dalšími vítězstvími ve hře VALORANT a je krůček od medaile na světovém šampionátu. Jaký je jeho příběh a co ho přivedlo ke změně?
BenjyFishy
BenjyFishy
Zdroj: VCT

BenjyFishy, vlastním jménem Benjy David Fish, se stal synonymem pro úspěch ve Fortnite ještě předtím, ještě než mu bylo 18 let. Jeho cesta začala v roce 2018, kdy se jako čtrnáctiletý talent rychle dostal mezi světovou elitu díky neuvěřitelným reflexům, taktickému myšlení a obrovské vášni pro hru. Byl to právě jeho neustálý trénink a soutěživost, které ho přivedly na pódium nejprestižnějších turnajů.

Fortnite byl pro Benjyho start, ale rozhodně ne konec. V roce 2022 oznámil svůj přesun do jiné arény – do světa VALORANTu, taktické střílečky od Riot Games. Proč tento krok? Benjy cítil, že potřebuje novou výzvu, něco, co ho posune ještě dál. VALORANT, se svou kombinací týmové hry a individuálních schopností, se ukázal jako ideální pole pro jeho další růst. Přechod mezi hrami není snadný, zvlášť když jde o dva tak odlišné tituly.

Fortnite vyžaduje rychlé reflexy a stavění, zatímco VALORANT je spíše o strategii, preciznosti a týmové koordinaci. BenjyFishy však dokázal, že je skutečný univerzál. Svou pracovní morálku a vášeň, kterou si vypěstoval ve Fortnite, přenesl i do dál. Tréninky, analýzy her, práce s týmem – to vše mu pomohlo adaptovat se na nové prostředí. Kde o sobě dal vědět? Šanci mu dala česká organizace ENTERPRISE. Oči světových kalibrů si brzy všimly.

Dnes BenjyFishy už není jen mladým talentem, ale respektovaným hráčem na světové scéně. S týmem Heretics patří nejen mezi nejlepší evropské celky, ale mezi ty vůbec nejobávanější na celém světě. Při svém debutu v nejelitnější lize se podíval na každý pořádaný mezinárodní turnaj a jednou si dokonce vyzkoušel, jaké to je hrát finále. Tentokrát se ale ocitl na tom nejprestižnějším turnaji ze všech – Champions. Jak si vede? Bojuje o medailové umístění.

Ve svých dvaceti letech dokázal mnoho, ale aby při své premiérovém roce dosáhl na nejcennější trofej ze všech? TH je poslední evropskou baštou na turnaji, ale nesmírně obtížně dobytelnou. Jediná výhra ho děli od bedny vítězů. Tři výhry od titulu mistra světa.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.