Přejít k hlavnímu obsahu

Black Myth: Wukong bourá rekordy. Pár hodin od vydání patří mezi nejhranější hry na Steamu všech dob

20. 8. 2024 | 12:00 Zajímavost
Dnešní den se zapíše do dějin videoherního průmyslu. Pokud jste dosud neslyšeli o hře Black Myth: Wukong, připravte se na skutečný herní zázrak, který se zapsal do srdcí milionů hráčů po celém světě. Hra, inspirovaná klasickým čínským románem Cesta na západ, dnes oficiálně vyšla a ihned po svém uvedení na trh začala přepisovat rekordy.
Black Myth: Wukong
Black Myth: Wukong
Zdroj: Game Science

Společnost Game Science, která stojí za vývojem a publikací této akční RPG, dnes slaví ohromující úspěch. Black Myth: Wukong se během prvních hodin po vydání stal jedním z nejhranějších titulů na platformě Steam. Po pár hodinách od vydání bylo ve hře více než 1,08 milionu hráčů současně, což je číslo, které překonává rekordy takových herních gigantů, jako jsou Cyberpunk 2077 a Elden Ring.

Aktuální čísla ukazují, že počet hráčů se blíží k neuvěřitelnému 1,5 milionu a z Black Myth: Wukong se stává jedna z šesti nejhranějších her v celé historii Steamu. Tento nečekaný a rychlý vzestup naznačuje, že hra má potenciál stát se jedním z nejvýznamnějších titulů dekády. Co za tímto ohromujícím úspěchem stojí? Kromě fantastického příběhu, který je volně založen na starobylé čínské literatuře, hra nabízí dechberoucí grafiku, inovativní herní mechaniky a hlubokou atmosféru, která vtáhne hráče do světa plného mytických stvoření a epických soubojů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.