Přejít k hlavnímu obsahu

Borderlands 4 bude nejlepší díl celé série, slibují vývojáři. Kdy se ho hráči dočkají?

21. 8. 2024 | 15:00 Gaming
Na herním festivalu Gamescom byla oficiálně oznámena očekávaná hra Borderlands 4, která se chystá na vydání v roce 2025. Titul slibuje vylepšení tradičního konceptu lovu pokladů, nové třídy postav, rozšířený systém zbraní a zlepšený kooperativní zážitek. Gearbox Software a 2K Games mají ambici posunout sérii na novou úroveň a přinést nejlepší titul v jejich historii.
Borderlands 4
Borderlands 4
Zdroj: Gearbox Software

Předvečer Gamescomu nabídl mnohé, včetně oficiálního oznámení pokračování velmi oblíbeného herního titulu Borderlands. Kdy se ho dočkáme? Vydání se plánuje na rok 2025. Těšit se na ní mohou hráči na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V jejich nejnovějším traileru odhalují zcela nové prostředí a rozšířené herní možnosti. Ačkoliv se herní styl vrací ke tradičnímu hledání pokladů, slibuje výrazná vylepšení oproti předchozím dílům. „Tento nejnovější díl má posunout sérii na novou úroveň s ambicí vytvořit nejlepší titul v sérii,“ tvrdí vývojáři.

Borderlands 4 by se měl zároveň zaměřit na rozšíření herního světa, kde hráči budou moci prozkoumat zcela nové prostředí s větším důrazem na vertikální pohyb a interakci s okolním prostředím. Studio Gearbox slibuje větší otevřenost světa a rozšíření příběhových linií, které hráčům umožní větší volnost při rozhodování, což bude mít přímý dopad na vývoj příběhu.

Hra bude také obsahovat nové třídy postav s unikátními schopnostmi, což hráčům umožní vytvářet rozmanité herní styly. Stylem zbraní, který je pro sérii ikonický, bude rozšířen o nové typy zbraní s většími možnostmi přizpůsobení a vylepšení. Vývojáři se také snaží zlepšit kooperativní zážitek, takže hra bude nabízet lepší možnosti pro multiplayerové mise a aktivity, které bude možné plnit s přáteli nebo jinými hráči online.

„V tomto dalším pokračování definitivní looter střílečky se hráči ujmou role legendárního lovce trezoru, když si prorazí cestu hordami nepřátel při hledání nových pokladů, které by mohli ukořistit na zcela nové planetě,“ píše se v popisu traileru. Poslední hlavní hrou Borderlands byl třetí díl v roce 2019. V roce 2022 byly vydány dvě vedlejší hry, Tiny Tina's Wonderlands a New Tales from the Borderlands. Nadcházející díl je tedy první hrou od chvíle, kdy Take-Two získal akvizici nad Gearboxem.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.