Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tam! SINNERS v kvalifikaci dominovali a v listopadu poletí do Číny hrát o Major

22. 8. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS v průběhu srpna prokazovali parádní formu a do kvalifikace na Major šli ve velké pohodě. Ale v jakém stylu zametli s konkurencí? Něco takového nečekal vůbec nikdo, natož soupeři! Na své čisté cestě za postupem prohráli jen 13 kol, a to v součtu všech čtyř map.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS začali ve středu po poledni proti ukrajinské pětici B8 Esports. Střelci kalibru Daniila „headtr1ck“ Valitova či Andriie „npl“ Kukharskyiho si proti hříšníkům na Nuke ale neškrtli a padli 3:13. Tomáš „oskar“ Šťastný zaznamenal skóre 21-5 a dovedl český tým k první suverénní výhře. Druhá přitom následovala jen o pár hodin později. Stejným poměrem, jen na mapě Mirage, SINNERS deklasovali PARIVISION. 33letý sniper znovu pálil jako zamlada, ale neztratily se ani nejnovější posily, které na této úrovni zažívaly premiéru.

Před sebou tak měli tři šance na proměnění postupu, nehodlali však ztrácet čas a ve velkém stylu vlétli také na KOI. Tentokrát šlo již o BO3 utkání, na dominanci trojnásobných mistrů ČR to ale nic nezměnilo. Veto jim vyšlo bravurně, na Nuke potvrdili svoji formu, dlouho nepovolili Španělům ani bod a zvítězili jasně 13:4. Na svém map picku Mirage už jen stvrdili postup, když se vrátili k zajetému skóre 13:3. Hříšníkům v průběhu série vycházelo naprosto všechno, přípravu měli dokonalou a soupeři si s jejich hrou nedokázali poradit.

Fenomenální týmový výkon s opatrnosti proti slabším nákupům podpořily skvostné individuality. Znovu musíme zmínit oskara, který si v kvalifikaci udržel neuvěřitelný rating přes 2,00 a K/D ratio rovných 3! V každém kole na všech mapách v průměru zaznamenal minimálně 114 poškození, což je napříč celým turnajem až nesmyslná statistika. Druhým nejlepším hráčem kvalifikace je Max „SHOCK“ Kvapil, jehož čísla jsou přitom poloviční. Každý jeden hráč splnil svoji roli na jedničku, poslední změny se opravdu vyplatily.

SINNERS nyní budou čekat na dohrání obou kvalifikačních skupin, po čemž se dozví, do které RMR skupiny spadnou a jaké hvězdy v Šanghaji vyzvou. Potkat se mohou s Matúšem „matys“ Šimkem nebo Davidem „frozen“ Čerňanským, v ohrožení je však kvůli termínu konání jejich účast na finálovém eventu Tipsport MČR CS. Nyní ale budeme napjatě čekat na zbylá utkání Dynama Eclot a UNiTY. Oba totiž mají shodnou bilanci 2-1, což znamená, že je od cesty do Číny dělí už jen jedna výhra! Dočkáme se historického úspěchu?

Výsledky 3. kola:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.