Přejít k hlavnímu obsahu

Riot chystá genderově smíšený turnaj. V týmu musí být alespoň dvě ženy

22. 8. 2024 | 16:00 VALORANT Preview
Společnost Riot Games oficiálně oznámila svůj plán na zbytek roku. V říjnu dojde k genderově smíšenému turnaji v rámci VCT OFF//SEASON Spotlight Series. Akce má za cíl spojit hráče všech pohlaví do jednoho neuvěřitelného klání a stát se jedním z vrcholů letošní sezóny.
G2 GAME CHANGERS
G2 GAME CHANGERS
Zdroj: VCT

VCT OFF//SEASON Spotlight Series není jen o soutěži – je to krok směrem k větší rozmanitosti a inkluzi v esportu. Riot chce tak chce posunout hranice a ukázat, že herní svět patří všem, bez ohledu na gender. Turnaj je nejen šancí vidět špičkové herní výkony, ale také oslavou diverzity, která obohacuje herní komunitu.

Turnaj se odehraje ve formátu „invitational“, což znamená, že pouze 14 elitních týmů z VCT a Challengers obdrží pozvánku k účasti. Každý tým musí zahrnovat minimálně dva hráče z programu Game Changers, který Riot Games odstartovali minulý roka je dostupný pouze pro pro ženy a další marginalizovaná pohlaví.

Mimořádná akce se odehraje online během října 2024 a vyvrcholí na prestižním Paris Games Week. Závěrečný souboj, který se uskuteční přímo na hlavním pódiu této herní přehlídky, slibuje nevídanou podívanou před zraky více než 2 000 diváků. Na vítěze čeká i lákavá odměna ve výši téměř 750 tisíc korun.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.