Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí liga talentů dnes určí složení LAN finále. Obhájcům titulu hrozí vyřazení

22. 8. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Preview
Vodafone PLAYzone Arena bude již tuto sobotu hostit vyvrcholení druhého splitu Vodafone Talent League. Po otevřených kvalifikacích a skupinové fázi vypukly vyřazovací boje, které určí tři postupující do Prahy. Dva už mají svoji účast jistou, ale stále se hraje o důležité pozice.
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.NEXT po změnách potvrzují zlepšenou formu a po posledním místě z letní sezóny si tentokrát zahrají o medaile. Akademie úřadujících mistrů ČR sice nemohla nastoupit do finále své skupiny, ale po zajištění postupu následně v play-off porazila vítěze druhé skupiny Washed a na LAN finále nebude chybět.

Letní šampioni z Enterprise Genesis naopak překvapivě podlehli týmu běhaCZka a ještě musí o postup zabojovat. BěhaCZka je naopak krásným úkazem Vodafone Talent League. V letním splitu se ukázala a nyní se z ní stává stálice, která je připravená v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Fall udělat další důležitý krok.

EPG po porážce si ještě o účast na na LAN finále musejí zahrát. Dnes od 18 hodin vyzvou tým Washed, jenž se při své premiéře prezentuje velmi dobrým dojmem. Domácí Tier 2 scéna se krásně vyrovnává a ukazuje, že má co nabídnout. Od 20 hodin bude poté následovat duel o místo ve finále mezi Sampi.NEXT a běhaCZkou.

Podzimní split Vodafone Talent League naopak nevyšel mladým celků Brute AC a DNE Thunders, které se rozloučily bez výhry. S bilancí 1-2 neprošli skupinovou fází ZennoX Gaming a překvapivě také Lan Party Hotel, jehož sestavě pod vedením Vladimíra „czMarv“ Marvana se nedaří navázat na vydařený start roku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.