Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište historii! Druhý český tým míří na RMR do Číny, Dynamo Eclot uspělo proti BLEED

23. 8. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tenhle týden se zapíše do historie českého Counter-Striku! Do finále regionální kvalifikace na Major se poprvé v historii probojovaly dva české týmy. Na čistý průchod SINNERS navázalo Dynamo Eclot, které po úvodní prohře uspělo třikrát v řadě a postup zpečetilo proti BLEED.
Rasmus „kreaz“ Johansson
Rasmus „kreaz“ Johansson
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Veškerá snaha na mezinárodní scéně směřuje k Majoru, světovému šampionátu, který se koná dvakrát do roka. Na něj vede cesta přes takzvané RMR, kam se v Evropě dostane pouze 32 nejlepších týmů. David „frozen“ Čerňanský a Matúš „MATYS“ Šimko mají díky dlouhodobým výsledkům letenky do Číny zajištěné, také na české zástupce se ale dostane. SINNERS totiž v uzavřené kvalifikaci ani jednou neprohráli.

Do této fáze ale mimo jiné díky domácím výsledkům obdrželi pozvánku také Dynamo Eclot a UNiTY, což je samo o sobě historický počin. S pouhou účastí v uzavřené části kvalifikačního cyklu se ale další domácí zástupci odmítali spokojit. Oba zmíněné celky na úvod sice prohrály, ale díky dvěma výhrám si zajistili dvě šance na postup. UNiTY ve čtvrtém kole bojují proti KOI, DNE už mají své utkání proti BLEED za sebou.

Dynamo Eclot před kvalifikací v průběhu srpna řešilo svoji soupisku, v mnoha zápasech se ukázalo s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Impulz ale nezafungoval a po sérii proher je Raul „Blytz“ Gligor zpátky. A nyní už můžeme říci, že jeho návrat byl správnou volbou. Šampioni všech letošních domácích turnajů sice padli v prodloužení proti BC.Game, ale následně si proti 1win a Monte dokázali, že na postup opravdu mají.

Napínat vás dále nebudeme, DNE to opravdu dokázali! Ve světě valnou formu neměli, v nejdůležitějším turnaji roku se ale prezentovali kvalitními výkony, a to nejen na mapě Mirage, kterou hráli ve všech BO1 duelech. Na úvod bitvy sebrali BLEED map pick Ancient, následně ale ztratili svůj Nuke. Rozhodovalo se tak na Anubisu, kde český celek kraloval. Proměna match pointu sice trvala, ale postup na RMR je doma!

Páteční program:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.