Přejít k hlavnímu obsahu

Vyvrcholení domácí soutěže míří do Prahy. Obhájci prvenství vypadli už v online fázi

24. 8. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Podzimní split Vodafone Talent League čeká LAN finále. Poslední letošní část sezóny nově vzniklého ekosystému pro mladé talenty a nadějné hráče proti sobě postaví tři nejlepší týmy dosavadní části soutěže, které si zahrají o titul. Slot na Tipsport CS Fall je však rozhodnutý.
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Začátkem léta dorazila Vodafone Talent League v plné parádě, histoircky prvním šampionem se stali hráči Enterprise Genesis. Ti mají z druhého sledu domácí scény nejblíže k účasti na finále sezóny Tipsport MČR CS, ale v podzimní splitu VTL příliš nezazářili. Skupinovou fázi sice ovládli, ale v play-off utržili dvě porážky 0:2 a na LAN finále budou chybět. O titul se tak tuto sobotu ve Vodafone PLAYzone Arena utkají tři jiné týmy.

Nejlepší pozici má v tuto chvíli běhaCZka. Kometa letní sezóny navázala na svoji formu a po postupu do uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Fall přišla jízda také podzimní částí VTL. Na úvod skupiny sice padla proti týmu Washed, ale od té doby zaznamenala tři výhry a čeká ve finále na svého vyzyvatele. Tuto pozici ale hráči běhaCZky znají už z léta, takže si musejí dát pozor, ať bude jejich soupeřem ve finále kdokoliv.

Sestavy účastníků LAN finále

běhaCZka

Sampi.NEXT

Washed

Česká republika KennY
Česká republika madtyy
Česká republika Polson
Česká republika skeym
Česká republika Tomyo

Slovensko ramon
Česká republika Crazyy
Česká republika Jimmbo
Česká republika semtex
Česká republika Mix

Česká republika Shinkyy
Česká republika heysek
Česká republika Yami
Slovensko bestch
Česká republika RuD1q

LAN finále ve Vodafone PLAYzone Areně odstartuje reprízou prvního kola play-off. Od 13 hodin se proti sobě postaví Washed a Sampi.NEXT. Začátkem týdne se podařilo uspět Sampi, kteří potvrdili, že jsou na tom mnohem lépe než v letní části sezóny, kdy se s VTL rozloučili bez jediné výhry. Díky úspěchu v otevřené kvalifikaci už mají místo v bojích o Tipsport CS Fall jisté, totéž se ale díky postupu do play-off týká Washed.

Jedna motivace je tedy naplněná, pozvednout pohár nad hlavu ale chce každý. Vodafone Talent League vznikla právě pro mladé hráče, kteří zatím neměli příležitost se ukázat, a vyzkoušet si stejné podmínky jako mají nejlepší domácí týmy může být k nezaplacení. Kdo ví, třeba právě teď a tady se začíná psát příběh budoucích šampionů. Nenech si tak ujít dnešní vrchol VTL Fall! Finále odstartuje odhadem v 16:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.