Přejít k hlavnímu obsahu

MDK proklouzli na Worlds s tragickou úspěšností. Nevyhráli ani polovinu her

24. 8. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Mad Lions KOI se kvalifikovali na světový šampionát navzdory tomu, že za celý rok nevyhráli ani polovinu svých her. Ze 66 zápasů se radovali jen ve 30 případech, což je daleko za úspěchy jiných elitních týmů, jako jsou G2 Esports s 75%, Fnatic s 59% nebo Team BDS s 56,8% úspěšností. Přesto se dostali mezi tři evropské týmy, které budou bojovat na největším světovém turnaji.
MAD Lions LOI
MAD Lions LOI
Zdroj: LEC

Tým MDK začal rok slibně, v zimním splitu skončil na druhém místě a podceňovaná sestava dokázala, že je s ní potřeba počítat. Avšak následující měsíce byly pro hráče těžké – v jarním splitu skončili až na 6. místě a v letním dokonce na 7. Přesto se díky novému formátu LEC, který umožňuje týmům získat dostatek bodů k postupu do Season Finals, kvalifikovali na Worlds.

Formát dává šanci i týmům, které neměly konzistentně skvělé výsledky, ale dokázaly si v klíčových momentech zajistit dostatek bodů. MDK si udrželi 4. místo v celkovém bodovém pořadí a využili své šance v Season Finals. Jediné vítězství v Bo5 po nekonzistentní sezóně nad evropskými šampiony G2 Esports, je poslalo na nejprestižnější turnaj.

Hlavní kouč týmu, Tomás „Melzhet“ Campelos Fernández, již dříve prohlásil, že se jedná o dlouhodobý projekt s mnoha vzestupy i pády. A právě tento přístup přinesl týmu úspěch – i když jejich cesta nebyla jednoduchá, jejich odhodlání a schopnost přizpůsobit se změnám jim nakonec přinesly ovoce.

Tým totiž ve vypjatých momentech ukázal, že dokáže hrát neortodoxně a překvapit soupeře. Právě tato kreativita jim pomohla na poslední chvíli prolomit smůlu a získat rozhodující výhru. Mad Lions KOI ukázali, že i tým s nepravidelnými výsledky může dosáhnout na vrchol, pokud má silnou strategii a nezlomnou vůli. Teď před sebou budou mít další výzvu – postavit se těm nejlepším týmům světa na Worlds. A kdo ví, možná se znovu postarají o překvapení, které svět nečekal.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.