Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic jedou na Worlds! Humanoid a Nightshare ponesou českou vlajku na mistrovství světa

24. 8. 2024 | 15:00 League of Legends Preview
Objednávejte letenky! Vypadnutí týmu BDS ze Season Finals znamená, že zbylé celky už nikdo na jejich cestě na světový šampionát nezastaví. Evropa tak má kompletní trojlístek celků, které budou starý kontinent reprezentovat na letošním Worlds. Nebude chybět ani česká hvězda.
Humanoid
Humanoid
Zdroj: LEC

Zbývající složení týmů v evropském Season Finals je zároveň delegací, která bude usilovat o titul mistrů světa. G2 Esports, MAD Lions KOI a Fnatic – tak zní finální trojice, která se proti nejlepším týmům světa utká o titul mistrů světa. Od G2 a Fnatic se účast předpokládala, ale MDK překvapili po tragickém konci posledních dvou splitů. Nicméně ještě než zlatý hřeb roku vypukne, je třeba dokončit domácí soutěž.

Před branami finále se dnes utkají MDK a FNC. Zatímco španělská sestava se řídí svou vlastní metou, český hráč a jeho kolegové jdou s proudem, do něhož občas přihodí něco ze své dílny. Tomáš „Nightshare“ Kněžínek svými drafty doposud perlil, ale dnešní soupeř je absolutně nepředvídatelný. Toplaner Alex „Myrwn“ Pastor Villarejo naposledy tasil pět různých postav, žádná z nich nebyla určena pro toplane.

Slabší článek soupeřovy sestavy je midlane, čehož by mohl využít Marek „Humanoid“ Brázda. Forma českého hráče se s blížícím se šampionátem pouze zvyšuje. To samé lze ale prohlásit o celkovém výkonu lvího mančaftu, který svými neortodoxními drafty šokoval nejobávanější evropský tým, jenž je sám o sobě známý svými exotickými picky. O tom, jak si Fnatic povedou, se můžete přesvědčit dnes od 17 hodin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.