Přejít k hlavnímu obsahu

Střílečka od Valve už není veřejným tajemstvím. Jsem připravený na esport, píše český hráč

24. 8. 2024 | 13:30 Deadlock Gaming
Deadlock si vysloužil podstránku hry na Steamu, a i když je skoro prázdná, tak po měsících „utajeného“ testování je titul konečně oficiální. Valve se však s žádným honosným oznámením nepáralo a jen umožnilo všem hráčům s přístupem jej volně streamovat a vydávat obsah.
Deadlock
Deadlock
Zdroj: Valve

Pouhý rok po vydání nového Counter-Striku připravuje Valve další střílečku s kompetitivním potenciálem. Deadlock se však hraje šest proti šesti z pohledu třetí osoby a také další prvky nejsou s jedničkou FPS žánru příliš podobné. Jedná se totiž o kombinaci hero shooter a MOBA, takže něco jako spojení Overwatche a Doty.

Testování za oponou probíhá už dlouhé měsíce, ale utajovaným se rozhodně nazvat nedá. Od května uniká jeden gameplay záběr za druhým, po čemž Valve začalo rozesílat stále více pozvánek. Proto i když nebyl titul ani jakkoliv oznámený, tak svou hraností pokořil mnohé budoucí konkurenty. Potenciál se mu upřít nedá.

K pátečnímu večeru ovšem padlo embargo a tvůrci se radují. Řada z nich věnovala Deadlocku v posledních týdnech spoustu hodin, ale až nyní mohou bez rizika vydávat svůj obsah a zápasy živě vysílat. Valve však jen napsalo, že je „stále v rané fázi vývoje, takže řada prvků je pouze dočasných a hratelnost není finalizovaná“.

Nejbližší budoucnost je sice otazníkem, všestranně nadaní hráči a streameři ale cítí v MOBA střílečce velkou příležitost. Zářným příkladem je Miken, který se pohyboval v esportu mnoha titulů a hned se do Deadlocku ponořil s dalšími kolegy z herní branže. Podobně jako u Valorantu se zde spojí hráči z různých komunit.

Štítky: Deadlock, Miken
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.