Přejít k hlavnímu obsahu

Šampioni ze Sampi! Úřadující mistri ČR mají novou trofej do sbírky díky své akademii

25. 8. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Vodafone PLAYzone Arena hostila tři nadějné týmy, které si už brzy zahrají o postup na Tipsport CS Fall. Nejprve však bylo potřeba korunovat šampiona podzimní části Vodafone Talent League.
Sampi.NEXT
Sampi.NEXT
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Liga pro vycházející domácí talenty má za sebou celou letošní sezónu. Premiérové dva splity ukázaly potenciál, jaký má domácí Tier 2 scéna. Nejeden tým a hráč se mohl ukázat, jen o výhrách Vodafone Talent League není. Nabité zkušenosti mladí hráči teprve zúročí, medailové boje byly přesto opravdu vypjaté.

LAN finále ve Vodafone PLAYzone Areně začalo soubojem týmů Sampi.NEXT a Washed. Akademie úřadujících mistrů ČR především díky přínosu své nové posily Nika „semtex“ Reljiće těsně ovládla první mapu a na té druhé už měla zápas pod kontrolou. Doplnila tak složení finále, ve kterém už čekala běhaCZka.

Tyto dva celky se utkaly už v online prostředí, běhaCZka tak byla mírným favoritem. Do finále skutečně vstoupila mnohem lépe, ale vše se začalo obracet pro Sampi.NEXT. Richard „ramon“ Svitanek prokázal své kvality a soupeře dorazil Ondřej „Crazyy“ Švec. Obměna kádru, který doplňují Roman „EMCOR“ Jurčák a Jiří „Jimmbo“ Kamenický, se akademii vydařila na výbornou. Vždyť naposledy skončila bez výhry poslední.

BěhaCZka sice stejně jako v letním splitu nevyužila vybudovanou pozici a znovu končí se stříbrem na krku. Stejně jako Washed mají ovšem její hráči do jisté míry splněno. Celá medailové trojice totiž nebude chybět v blížící se uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Fall, poslední zastávku letošní mistrovské sezóny. Velké naděje se vkládají především do Sampi.NEXT, kteří stále mohou teoreticky bojovat o postup na finále sezóny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.