Přejít k hlavnímu obsahu

Desítky milionů letí vzduchem. Hvězda G2 je připravená se upsat na tři roky v Saúdské Arábii

26. 8. 2024 | 16:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Největší přestup roku 2025 se možná upeče dávno před jeho začátkem. Nikola „NiKo“ Kovač znovu po osmi měsících jedná o svém přestupu do Falcons, na stole má podle nejnovějších informací tříletou smlouvu, kterou se chystá podepsat. S přesunem souhlasí také G2 Esports.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: ESL (Stephanie Lindgren)

Zahraniční žurnalisté nelení a navazují na exkluzivní odhalení známého francouzského insidera KRL. Ten o víkendu odhalil, že se G2 Esports a Falcons se dohodli na přestupu Nikoly „NiKo“ Kovače a zbývá jen podpis samotného hráče. Bosenský střelec byl blízko přesunu do Saúdské Arábie už na konci minulého roku, kdy však ze dne na den změnil svůj názor. Pokud se stejná otočka nestane znovu, Kovač převlékne dres.

Alejandro „Anonimotum“ Gomis z portálu Sheep Esports nyní přišel s informací, že je NiKo připravený přestoupit a podepsat třiletý kontrakt, který mu Falcons nabídnuli. Další detaily jeho připravené smlouvy jsou neznámé, ale Gomis odhalil také sumu, na kterou by si měli přijít G2 Esports. Za svoji klíčovou postavu by inkasovali 1 až 1,2 milionu dolarů, které budou mít na nalezení náhrady. Pokud taková na trhu existuje.

Druhý nejlepší hráč světa za rok 2023 podle HLTV.org by se svým přestupem mohl stát nejdražším Counter-Strike hráčem všech dob. Nejvyšší známé sumy se pohybují v rozmezí stovek tisíc až 1 milionu dolarů, Martin „stavn“ Lund a Jakob „jabbi“ Nygaard například společně odešli z HEROIC do Astralis za 2 miliony. NiKo však dlouhodobě platí za absolutní špičku, která posílí každý tým. Ve sbírce mu chybí už jen prokletý Major.

Pokud se přestup zpečetí, tak bude mít Bosňan před sebou ještě jednu šanci. O přesunu se totiž jedná až na rok 2025, takže do Šanghaje ještě v listopadu určitě poletí s G2. Převléknutí dresu po čtyřech letech může být vítaným impulzem, ačkoliv by se rozpadlo obávané duo s Iljou „m0NESY“ Osipovem. Záležet z pohledu Falcons bude hodně také na tom, jaké další posily pro naplnění vysokých ambicí spolu s NiKem přivedou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.