Přejít k hlavnímu obsahu

Star Wars Outlaws míří k vydání, první recenze naznačují úspěch

26. 8. 2024 | 19:30 Gaming
Embargo skončilo a fanoušci dychtivě zjišťují první hodnocení očekávaného titulu z dílny Massive Entertainment. Star Wars Outlaws, akční adventura odehrávající se ve světě Hvězdných válek mezi filmy Impérium vrací úder a Návrat Jediů, vypadá překvapivě slibně.
Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws
Zdroj: Massive Entertainment

Star Wars Outlaws vydává Ubisoft, což u hráčů vzbuzovalo obavy z výsledného produktu. Studio Massive Entertainment navíc stálo za loňským titulem Avatar: Frontiers of Pandora, které bohužel nenaplnilo svůj potenciál. Vývojáři proslulí především sérií Tom Clancy's The Division ale finálním produktem překvapili.

První recenze naznačují velké překvapení, vesměs jsou totiž pozitivní. Na serveru Metacritic se hra pohybuje v zelených číslech a průměrné hodnocení Outlaws činí solidních 77%. Ačkoli hra vychází až v pátek, prvotní dojmy ukazují, že od propadáku má daleko, jak se do jisté míry očekávalo podle dřívějších ukázek.

„Star Wars Outlaws nabízí epickou cestu, kterou by měl prožít každý. Je to dobrodružství, které se zdá být začátkem nové éry pro Ubisoft,“ píše server LevelUp. Nutno podotknout, že některé pozitivní recenze poukazují na nedostatky, které by člověk u vysokého hodnocení nečekal. Hra údajně trpí na tradiční chyby Ubisoftu.

„Konvenční příběh, kvůli kterému se hra nikdy nestane naprostou klasikou“, napsal server Dexerto, který přesto hru ohodnotil 4/5. Střízlivé hodnocení přinesl i server IGN: „Jednoduchý stealth systém, repetitivní souboje a příliš mnoho herních chyb,“ uvádí u hodnocení 7 z 10. Jak uspěje titul u hráčů, se dozvíme už po tomhle pátku.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.