Přejít k hlavnímu obsahu

„Fanouškům dlužíme nálepky.“ Ať se celá scéna spojí a fandí, přejí si týmy v bojích o Major

28. 8. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Příběh
Trojice Dynamo Eclot, SINNERS a UNiTY dosáhla na mimořádný úspěch. Takhle blízko Majoru ještě nikdy nebylo tolik domácích týmů. Jindy velcí rivalové ale nyní volají po jednotě. Boje přímo v dějišti Majoru odstartují za téměř tři měsíce a zástupci tuzemské scény plánují udělat vše pro to, aby se mezi nejlepšími týmy planety konečně objevila i česká vlajka.
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dynamo Eclot na domácí scéně dominuje, ale krátce před kvalifikací přesto řešilo otázku pátého hráče. Nakonec mělo ale se stálým složením šťastnou ruku. „Postup týmu je pro nás nejen historickým úspěchem, ale také zdrojem obrovské euforie v celém týmu. Atmosféra je neuvěřitelná – všichni jsme nadšení a trvalo nám chvíli, než jsme skutečně uvěřili, že to není jen sen,“ uvedl šéf organizace Martin Novotný pro CNN Prima NEWS.

Velké nadšení přichází z jádra UNiTY. Není divu, vždyť tento tým se na česko-slovenské scéně objevil před rokem a půl, ale rychle se zařadil mezi domácí špičku v Counter-Striku i League of Legends. „První účast na RMR turnaji je historickým milníkem, který může mít zásadní vliv na celý klub. Máme před sebou tři měsíce příprav na turnaj, který v případě úspěchu může změnit život všem hráčům,“ přiznal Branislav Kovačovic z UNiTY. Podle slovenského manažera museli v klubu přehodnotit priority a všechno nyní podřizují důležité kvalifikaci.

Obrovská radost panuje i v táboře SINNERS, kteří se na tuto úroveň probojovali potřetí a konečně chtějí zlomit prokletí. „Asi nemusím nijak zvlášť zmiňovat, jak nesmírně pyšný jsem na naše kluky. Od chvíle, kdy jsme udělali poslední změny v sestavě, dřeli každý den a pracovali nejen na sobě individuálně, ale především na tom, aby fungovali jako tým. Každý má nyní ke svým spoluhráčům stoprocentní důvěru a myslím, že v týmu nikdy nebyla tak skvělá atmosféra jako teď,“ podotkl šéf SINNERS Milan Hýbl a poznamenal, že jejich práce ještě není u konce.

Samolepky jsou lákadlem. Týmy touží po podpoře všech

Hříšníci mají s RMR kvalifikací nejvíce zkušenosti. V dubnu 2022 jim v rumunské Bukurešti protekl historický úspěch mezi prsty, když byli jen dva body od vítězství na poslední mapě proti kosovskému mužstvu Bad News Eagles. Temperamentní pětka ale dokázala utkání otočit a SINNERS zůstali jen oči pro pláč.

„Teď možná zažíváme začátek nové éry SINNERS. Ale jak se říká: ‚Job is not finished.‘ Ty nálepky našim fanouškům prostě dlužíme a můžete se spolehnout na to, že všichni v naší organizaci udělají absolutní maximum, aby se to stalo realitou,“ řekl Hýbl a zmínil, proč všechna mužstva a hráči sní o zvěčnění v kronice Counter-Striku.

Jedinečné týmové i hráčské samolepky jsou zdrojem dalšího a velmi lukrativního příjmu. Kluby i samotní hráči mají z jejich prodeje podíl, což jim může přinést mnohem větší odměny než za vítězství v turnajích.

Ač to v průběhu sezóny mezi jednotlivými mužstvy jiskří, nyní si zástupci domácích týmů přejí, aby se tuzemští fanoušci Counter-Striku spojili a drželi palce všem bez ohledu na klubovou příslušnost.

„V listopadu budeme potřebovat vaši podporu více než kdy jindy, protože pokud se nám podaří postoupit z RMR, bude to skutečný úspěch jako hrom,“ řekl Novotný z Dynama Eclot. „Věřím, že se česko-slovenská scéna spojí a na RMR si budeme fandit. Bylo by skvělé, kdyby se podařilo, že alespoň jeden tým bude mít samolepky, ideálně všechny tři,“ dodal s úsměvem Kovačovic. Před kvalifikací přitom panoval spor mezi tábory SINNERS a DNE.

Česko stále čeká na svého ryze týmového účastníka Majoru. Naposledy se švédského Majoru ve Stockholmu zúčastnila ruská sekce Entropiq. Z jednotlivců se na Majoru v minulosti představili čtyři Slováci: Martin „STYKO“ Styk, David „frozen“ Čerňanský, Ladislav „GuardiaN“ Kovács a Patrik „Zero“ Žúdel. Česko na vrcholu čtyřikrát reprezentoval Tomáš „oskar“ Šťastný a dvakrát Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Šťastný momentálně nastupuje v dresu SINNERS a v Číně může navázat na svou pět let starou účast z Berlína.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.