Přejít k hlavnímu obsahu

Amouranth jako zachránce amerického CSka! Wildcard Gaming si zahraje o Major

28. 8. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Kaitlyn Siragusa alias Amouranth patří mezi nejpopulárnější vlastníky herních organizací v USA a možná vůbec poprvé se nyní dostala ke Counter-Striku. Důvod? Jedna ze sekcí Wildcard Gaming má za sebou úspěšnou první část nejdůležitější kvalifikace druhé poloviny roku.
Wildcard Gaming
Wildcard Gaming
Zdroj: Wildcard Gaming

V esportové organizaci Wildcard koncem června vzplál nový oheň. Zámořský celek založený v roce 2017 posílila za oponou, získala totiž nového spolumajitele. Vlastnicky do struktur vstoupila nechvalně proslulá streamerka Amouranth, která po čerpacích stanicích zatoužila po dalším businessovém odvětvím.

Spolu s velkolepým oznámením si Wildcard prošel rebrandingem a představil mimo jiné nové logo. Na scéně je ale od té doby mnohem více vidět i díky následným posilám Counter-Strike sekce. Právě tato divize je totiž vedle Rainbow Six: Siege týmu vlajkovou lodí organizace a investice by se brzy mohla náležitě vyplatit.

Do zámoří vyrazili Švédové Tim „susp“ Ångström a Love „phzy“ Smidebrant. S nimi už Wildcard vyhrál dva lokální turnaje, díky nimž si hráči zajistili místenku v uzavřené kvalifikaci na RMR. Právě v té se v uplynulých dnech ukázali v parádní formě. Ve třech zápasech nenašli přemožitele a v Číně si v listopadu zahrají o Major.

Díky předváděným výkonům se Amouranth začalo s nadsázkou přezdívat „spasitelka NA CS“. Zapojila se totiž do dění a zápasy svého týmu živě vysílala na streamu – a nikoliv z bazénku. Bylo sice vidět, že se příliš neorientuje, ale hráče náležitě podporovala. Podobně zajímavé projekty potřebuje americká scéna jako sůl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.