Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý ředitel série Destiny čelí obvinění z nevhodného chování ke kolegyním

29. 8. 2024 | 13:30 Gaming
Christopher Barrett vedl z pozice ředitele vývoj hry Marathon, z vysokého místa ve firmě Bungie byl ale propuštěn. Následné interní vyšetřování firmy ukázalo, že se měl Barrett dopouštět nevhodného chování vůči svým podřízeným.
Christopher Barrett
Christopher Barrett
Zdroj: Bungie

Nejméně osm zaměstnankyň vzneslo stížnost na nevhodné chování bývalého ředitele několika divizí studia Bungie. Christopher Barrett se měl se ženami sbližovat do takové míry, že začal ignorovat hranici mezi pracovním a osobním životem. Nepříjemné situace umocňovalo Barrettovo postavení a vliv ve firmě.

K situaci se vyjádřil i sám obžalovaný. Dle jeho slov komunikaci se ženami nevnímal jako nežádoucí a všem kolegyním, které se při interakci s ním cítily nepříjemně, se omlouvá. Společnost Sony, vlastník firmy Bungie, se k incidentu napřímo nevyjádřila, ale její mluvčí potvrdil, že jsou tyto stížnosti vždy brány vážně.

Barrett začal v Bungie před 25 lety a dlouho se věnoval sérii Halo. Od roku 2013 vedl kreativní oddělení, a následně i celý herní směr Destiny. Návratu Marathonu, na kterém následně pracoval, se už nedočká. Zaměstnanci nebyli původně ani informováni o důvodu jeho odchodu a domnívali se, že má pouze volno. 

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.