Přejít k hlavnímu obsahu

Kingdom Come: Deliverance II boří další rekord. Jeho scénář je nejdelší v historii videoher

30. 8. 2024 | 18:00 Gaming
Pokračování RPG hitu Kingdom Come: Deliverance si už před svým vydáním zajistilo místo v Guinnessově knize rekordů. Monumentální skript obsahuje úctyhodné 2,2 miliony slov a překonává dřívější rekord třetího dílu Baldur's Gate. Tento epický textový obsah nabízí hráčům nevídanou hloubku a rozmanitost, která posouvá hranice tradičního vyprávění ve hrách.
Kingdom Come: Deliverance II
Kingdom Come: Deliverance II
Zdroj: Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance II má na kontě prestižní ocenění. Pokračování očekávaného RPG titulu získálo zapis v Guinnessově knize rekordů za nejdelší herní scénář. Nový rekordní skript obsahuje ohromujících 2,2 milionu slov, čímž překonává dosavadní maximum hry Baldur's Gate 3 o 200 tisíc. Fenomenální úspěch přitahuje pozornost hráčů i odborníků, protože rekordní scénář dává příšlib ještě hlubšího herního zážitku.

Warhorse Studios se při tvorbě KCD 2 zaměřil na vytvoření co nejdetailnějšího a nejautentičtějšího středověkého světa, jen ještě lepší než v prvním díle. Scénář obsahuje v přepočtu 11 tisíc stránek plných komplexních dialogů a všelijakých událostí, těšit se tak můžeme na posunuté hranice herního vyprávění. Daniel Vávra rekordní počet slov přirovnává ke 100 scénářům dvouhodinových filmů či 25 románů.

Úspěch českého studia podtrhuje odhodlání vývojářů přinést skutečně pohlcující zážitek. Kingdom Come: Deliverance II posouvá laťku v oblasti herních scénářů a současně ukazuje, jak se videoherní vyprávění může stát v podstatě až uměleckým dílem s neuvěřitelnou hloubkou. Hráči po celém světě budou mít už v únoru možnost ponořit se do jednoho z největších dobrodružství, jaké kdy hra nabídla, a to nejen ze středověku.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.