Přejít k hlavnímu obsahu

Deadlock nabírá na popularitě. Ranou verzi hrálo v jeden moment už přes sto tisíc hráčů

30. 8. 2024 | 19:30 Deadlock Gaming
Začíná to opravdu vypadat, že Valve objevilo další zlatý důl. Novinka, kterou studio prozatím uchovává v uzavřené alphě, ve čtvrtek poprvé prolomila hranici sto tisíc současně hrajících hráčů. Deadlock naznačuje velký potenciál, o kterém mluví i známá jména esportové scény.
Deadlock
Deadlock
Zdroj: Valve

V nadcházejících měsících se můžeme těšit na celou řadu nadějných multiplayerových stříleček. Mnohé z nich jsou v různých fázích testování, Deadlock má ale už nyní velký náskok a zcela zastínil vydaný Concord. Včerejší maximum 106 447 současně hrajících hráčů je milník, na který spousta her nikdy ani nedosáhne.

Deadlock si aktuálně zahrajete jen na pozvánku, i tak jsou ale první ohlasy různých osobností slibné. Hra je dle reakcí zábavná a skýtá velký potenciál. Někteří hráči dokonce tvrdí, že Deadlock dokonale kombinuje herní styl na první pohled odlišných titulů Dota 2 a Counter-Strike s vizuálním nádechem Team Fortress 2.

Chystaná střílečka nabízí komplexní herní zážitek. Shroud odhaduje, že hráči budou potřebovat minimálně 1000 hodin, aby se naučili a plně pochopili všechny aspekty hry. Aby toho nebylo málo, datamineři již v herních souborech objevili nové hrdiny, což jen potvrzuje, že Valve je odhodlané jít do Deadlocku naplno.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.