Přejít k hlavnímu obsahu

Žádná radost pro Humanoida. Samurajové výhrou dalšího finále dovršili Grand Slam

2. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Mnichovská Olympiahalle nabídla bitvu, na kterou evropští fanoušci League of Legends čekali celý rok. G2 se opět předvedli v plné síle a přidali do své sbírky už jedenáctý evropský titul. Ovládnutí všech tří splitů završili vítězstvím v Season Finals, čímž dokončili svůj Grand Slam.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: LEC

Finále před vyprodaným publikem čítajícím 11 tisíc nadšených diváků sledovalo, jak se dva nejslavnější evropské týmy rvou o domácí nadvládu. Odvěcí rivalové G2 Esports a Fnatic se opět chystali fanouškům doručit pořádnou porci zábavy. Samurajové svého osudového soupeře zadupali v sedmi posledních finálových kláních v řadě. Hořkou pilulku museli Fnatic spolknout i tentokrát, historie se znovu opakovala.

První hra trvala neuvěřitelných 50 minut a byla plná napětí a nejistoty. Fnatic sice dominovali v týmových soubojích díky skvělé spolupráci Marka „Humanoid“ Brázdy a Oh „Noah“ Hyeon-taeka, ale G2 se bravurně dařilo se vyhýbat přímým střetům a efektivně kontrolovalo tempo hry. Se třemi zničenými inhibitory a kontrolou nad Elder Drakem i Baronem dokázali G2 nakonec zlomit vstup do série ve svůj prospěch.

Borci v oranžovém se však odmítali vzdát bez boje a ve druhé hře se dočkali odplaty. Ta byla sice dlouho nerozhodná, ale v late game se česká hvězda stala nekontrolovatelnou silou a svůj tým dovedla k zaslouženému srovnání. Třetí hra však byla zlomovým momentem série – Yike se svým Brandem ukázal, proč je považován za hvězdu, a Caps se s Azirem také konečně vzbudil, aby dostál svému jménu.

Čtvrtá hra pokračovala ve stejných šlépějích, G2 svůj fungující recept neměnili. Hans Sama, který byl později jmenován nejužitečnějším hráčem celého finále, s Jhinem doslova lámal kosti. I když měli Fnatic zpočátku ekonomický náskok, samurajové opět dokázali v mid game zvrátit situaci ve svůj prospěch. Rychlí čtyři draci a duše byla zajištěna. Následný Baron bezpečně dovedl G2 Esports k vítězství v celé sérii.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.