Přejít k hlavnímu obsahu

Deadlock se stává favoritem Valve, hráči Counter-Striku cítí frustraci

Valve zaměřuje většinu své pozornosti na novou FPS hru Deadlock a hráči Counter-Striku se cítí odstrčeně. Dvacetiletá stálice řeší jen dílčí změny a minimum novébo obsahu, proto jsou obavy opodstatněné. Jako příklad se dá uvést postupný úpadek zájmu ke hře Team Fortress 2.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Prémiové místo na výsluní si dlouhodobě držela Dota, která byla protěžovaná samotným šéfem společnosti Gabem Newellem. Zatímco na šampionátu v Dotě se nejednou ukázal, tak za 11 let existence CS:GO nenavštívil jediný turnaj. I oblíbená MOBA hra však v současnosti mírně upadá. S příchodem Deadlocku se situace pro hráče CS2 ještě zhoršila, jejich nové milované dítě dostává více pozornosti na úkor letité stálice.

Jedna z největších herních společností světa nyní zcela očividně přesunula svůj zájem na Deadlock, zbrusu novou MOBA střílečku z pohledu třetí osoby. Counter-Strike 2, stále relativně nový nástupce CS:GO, naopak trpí množstvím chyb a nedostatků. Na konci měsíce proběhnou oslavy roku od vydání nového dílu, ale za tu dobu se do hry nedostal ani veškerý obsah z původního titulu. O novém se dá mluvit také jen minimálně.

„Vítejte v klubu, komunito CS2!“ žertuje jeden z fanoušků Team Fortress pod meme příspěvkem, který situaci přirovnával ke scéně z filmu Toy Story. Rozsáhlá diskuze na toto téma vznikla i na serveru HLTV. „Pokud hrajete CS, i když je plné chyb, a ještě k tomu kupujete skiny, tak se nedivte. Když tu hru pořád podporujete, proč by se Valve mělo snažit něco měnit?“ poznamenal jeden z uživatelů, jehož názor byl následně široce sdílen.

Podle stránky CS2 Case Tracker se za minulý měsíc otevřelo necelých 30 milionů krabic. Jeden klíč vás vyjde na zhruba 60 korun, což je v přepočtu 1,8 miliardy korun – každý měsíc! Tahle čísla by mohla být ještě vyšší, ale nemůže se nikdo Valve divit, že s poklidem pravidelně kasíruje vysoké finanční obnosy za minimum úsilí.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.