Přejít k hlavnímu obsahu

Pořádná dřina se vyplatila. Český talent byl v LEC zvolen nováčkem roku!

4. 9. 2024 | 13:00 League of Legends Příběh
Jméno Adama „Jackies“ Jeřábka teď rezonuje celou evropskou scénou. Po skončení nejvyšší ligy na starém kontinentu byl devatenáctiletý český hráč oceněn jako „nováček roku“, což je pro zelenáče mezi elitou obrovské uznání. Ale co za tímto úspěchem skutečně stojí?
Adam „Jackies“ Jeřábek
Adam „Jackies“ Jeřábek
Zdroj: LEC

Adam „Jackies“ Jeřábek vlétl do LEC přímo z české ligy, což se bez mezikroku jen tak někomu nepovede. I přes mladý věk bylo vidět, že má co nabídnout, čelit ale musel mnoha překážkám. Na začátku sezóny byl vnímán jako talentovaný, ale průměrný hráč, který ještě nedosahuje úrovně kalibru Humanoida nebo Capse. „Na ně ještě nemám, ale slibuji, že se budu zlepšovat,“ vyjádřil se k tomuto tvrzení tehdy skromně. 

A zlepšování skutečně přišlo. Jak sezóna pokračovala, nadějný midlaner se stal klíčovou postavou svého týmu, který dokonce usiloval o postup na světový šampionát. Herní výkon českého talenta rostl o desítky procent a začal přitahovat pozornost nejen fanoušků, ale i největších světových organizací. Podle zdrojů z komunity kolem něj začala kroužit velká jména, což je pro hráče v podstatě na začátku kariéry mimořádné.

Za své výkony byl Jackies oceněn nejlepším nováčkem roku. Ne všichni ale sdílejí nadšení z tohoto úspěchu. Někteří kritici upozorňují, že jeho skvělá forma přišla až v létě a v předchozích částech sezóny byl spíše průměrný. Navzdory jeho osobním úspěchům je také potřeba brát v potaz, že se na světový šampionát nepodívá, což vrhá na sezónu stín. V řadách MAD Lions KOI totiž najdeme nováčky, co tohle dokázali.

Český borec ale má teprve všechno před sebou. Jeho obrovský potenciál je však nezpochybnitelný, a pokud si udrží formu ze závěru sezóny a bude dál růst, mohl by už v dalším roce naplno konkurovat Humanoidovi a postupně se stávat jednou z nejvýraznějších tváří LEC. V takovém případě by bylo jen otázkou času, kdy ho uvidíme v jednom z nejslavnějších týmů světa. Ještě před rokem jsme ho přitom mohli sledovat v Česku.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.