Přejít k hlavnímu obsahu

1 proti 5? Pro českou hvězdu žádný problém! Ve hře je stále postup do nejvyšší ligy

4. 9. 2024 | 12:00 VALORANT Reportáž
Deset nejlepších týmů z jednotlivých evropských regionů usiluje o postup mezi absolutní špičku. Mezi padesátkou hráčů nechybí ani tři Češi, vzájemný duel jejich týmů měl opravdovou šťávu. Veškerou pozornost na sebe ale parádní akcí strhl především Patrik „Minny“ Hušek.
Patrik „Minny“ Hušek
Patrik „Minny“ Hušek
Zdroj: GoNext Esports

Světová sezóna je u konce, o to větší pozornost je nyní upřena regionálním bojům. Nejlepší evropské tier 2 týmy bojují v turnaji Ascension, po předkole už míří do finiše také skupiny. V kádru východoevropského mistra GoNext Esports bojují o postup do VCCT ligy dva čeští hráči, třetího pak zaměstnala Barça Esports.

Patrik „Minny“ Hušek a Alex „alexiiik“ Hawlasek se prezentují v parádní formě. V prvním utkání porazili Apeks, k otočení série přispěl alexiiik parádním acem. O ještě lepší akci se ale postaral Minny v následujícím utkání, ve kterém GoNext Esports vyzvali Barçu s nejnovější posilou Adamem „Jesse“ Čtvrtníčkem.

Jak můžete vidět na videu níže, bývalý kapitán ENTERPRISE se nezalekl početní převahy a po smrti všech svých spoluhráči zachoval chladnou hlavu a postupně eliminoval celý soupeřův tým. Poslední zářez si nechal stylově na svého krajana Jesseho. Své momentum si GoNext udrželi a dokráčeli k druhému vítězství.

O stoprocentní bilanci bohužel přišli ve čtvrtém dni proti CGN Esports, kteří si po odehrání čtyř utkání už zajistili postup. GoNext jsou sice průběžně druzí, ale potřebují zvládnout svůj poslední zápas. Dnes od 18:00 vyzvou italský celek DSYRE. Jesse je již bohužel mimo hru, Barça ve třech zápasech ani jednou nevyhrála.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.