Přejít k hlavnímu obsahu

Krupobití zasáhlo World of Tanks a přináší československé tanky Blesk, Šelma, Škoda i Tesák

4. 9. 2024 | 16:00 Update hry
Vývojáři World of Tanks si na začátek školního roku připravili největší letošní update. Aktualizace s názvem Krupobití přináší novou linii československých lehkých tanků, dále přepracovaný systém perků pro posádky a také novou sezónu Battle Passu. Hráči, kteří byli delší dobu mimo hru, mohou díky speciální akci získat prémiový účet nebo kredity.
Do World of Tanks přichází nové československé tanky.
Do World of Tanks přichází nové československé tanky.
Zdroj: Wargaming

Největším lákadlem musí být pro tuzemské hráče především skupina československých lehkých tanků: Škoda T 17, Blesk, Šelma a Tesák. Na vrcholu stojí impozantní Vz. 71 Tesák, jehož automatická děla dokážou vypálit tisíce ran za minutu.

Všechny československé kousky se vedle rychlé palby chlubí velmi dobrými manévrovacími schopnostmi a libují si v boji na krátkou vzdálenost. Jsou proto ideální pro taktiku „udeř a uteč“. Jen pozor, tanky postrádají průbojnost a přesnost. 

Tvůrci z Wargamingu rovněž přepracovali osm herních map a na tři z nich přidaly náhodné akce. Hráči se tak mohou těšit na bombardování centrálního závodu v Plzni, havárii letadla na hoře Malinovka nebo na sesuv kamení, který změní krajinu v Karelli. „Tyto události přetvářejí bojiště, což přináší nové příležitosti a výzvy,“ upozorňují vývojáři.

Aktualizace Krupobití přináší i změny v systému perků pro posádky. Každý člen posádky se nyní může naučit až šest perků a nasbírané zkušenosti umožní hráčům získávat univerzální výcvikové manuály. Kromě těchto vylepšení najdou hráči nové a vyvážené perky, bonusové perky a další. 

Nyní je nejlepší možný čas pro vyladění správného nastavení posádek, protože po prvním přihlášení vývojáři poskytnou jednoměsíční období bezplatného resetu perků, které umožní experimentovat a optimalizovat. 

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.