Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft čelí finančním problémům! Selhání zaznamenal především kvůli neúspěchu Star Wars Outlaws

5. 9. 2024 | 13:30 Gaming
Ubisoft zaregistroval výrazný pokles hodnoty akcií po neuspokojivých prodejích Star Wars Outlaws. Otevřený svět nedosahuje očekávaných čísel, což zvýšilo tlak na nadcházející tituly společnosti, jako je Assassin’s Creed Shadows. Ubisoft se potýká s finančními výzvami, přičemž rostoucí náklady na vývoj her převyšují očekávané zisky, což snižuje důvěru investorů.
Star Wars: Outlaws
Star Wars: Outlaws
Zdroj: Ubisoft

Akcie společnosti Ubisoft dosáhly nejnižšího bodu za posledních deset let, za tímto propadem z velké míry stojí neúspěch Star Wars: Outlaws. Dlouho očekávaný titul hráči prozkoumávají od 27. srpna, nenaplněná prodejní očekávání však vedla ke 12,6% poklesu ceny akcií. Přestože byla hra kladně přijata kritiky, čísla nenaplnila původní prognózy. Analytik Daniel Kerven ze společnosti J.P. Morgan snížil odhady prodejů o dva miliony, v kombinaci s licencí společnosti Disney není divu, že jsou investoři ohledně budoucnosti skeptičtí.

Pokles hodnoty akcií Ubisoftu přichází v nevhodnou dobu. Společnost již delší dobu čelí finančním výzvám a právě od Star Wars Outlaws si slibovala zlepšení situace. Náklady na její vývoj přitom byly o 30 % vyšší než u předchozího významného titulu, Assassin's Creed: Mirage. Selhání navíc zvyšuje tlak na další projekty, zejména na nadcházející Assassin's Creed Shadows, který nyní musí v ideálním scénáři pokrýt ztráty způsobené Outlaws. Mezi neúspěchy nesmíme zapomenout na XDefiant, který skomírá po prvotním hype.

Finanční potíže společnosti Ubisoft jsou také ovlivněny obecnými problémy v herním průmyslu, kde se čím dál častěji ukazuje, že náklady na vývoj nových her rostou rychleji než jejich zisky. Rostou proto obavy, že podobné problémy budou při vysoké konkurenci na trhu nastávat i u dalších titulů, které se chystají dobýt herní trh v následujících měsících, aby ukojily klesající důvěru investorů. Ubisoft se nyní soustředí na stabilizaci své finanční situace, a to jak prostřednictvím prodeje nových her, tak optimalizací nákladů.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.