Přejít k hlavnímu obsahu

Kontroverzní Dr Disrespect hlásí návrat na scénu. Která platforma ho přijme?

6. 9. 2024 | 14:00 Kauza
Známý streamer s jedinečným stylem, Guy Beahm alias Dr Disrespect, oznámil svůj návrat. Několikaměsíční pauza způsobená obviněním z nevhodné komunikace s nezletilou, Doca vymazala ze scéna, ale jen dočasně. Přestože není jasné, na které platformě bude nově působit, fanouškům slíbil svůj návrat 6. září, tedy dnes.
Dr Disrespect
Dr Disrespect
Zdroj: Dr Disrespect/X

Dr Disrespect je známý svým excentrickým vystupováním. Podle jeho interakcí na sociálních sítích se začalo spekulovat o jeho comebacku. Přitom jeho ban na Twitchi se stal jedním z nejdiskutovanějších témat herní komunity, přičemž přesný důvod byl dlouho nejasný, dokud se v polovině letošního roku neobjevily zprávy, že Doc posílal nevhodné zprávy, které údajně posílal nezletilé. Streamer přiznal, že komunikace byla nevhodná, ale popřel jakýkoli nezákonný úmysl či kontakt s dotyčnou osobou. Po dlouhém odmlčení ale hlásí návrat.

Vše však přichází po měsících spekulací, zda má D. Disrespect vůbec znovu začít tvořit obsah. Jeho kanál na YouTube byl po přiznání k obviněním demonetizován, a tak není jisté, kde bude své streamy nadále publikovat. Mezi spekulovanými platformami jsou Kick a Rumble, které neoznámily žádný zákaz jeho účasti, ale zároveň ho ani nevítali, protože by na sebe namalovaly terč pro následnou kritiku. Comeback oznámil krátkým videem, kde se objevuje na člunu směřujícím do své známé „Champions Club“ arény, což je typický vizuální styl jeho brandu.

Jak chce Doc návrat provést, když celá situace ovlivnila i jeho další projekty? Studio Midnight Society, které spoluzakládal, oznámilo ukončení spolupráce krátce po zveřejnění obvinění. Jeho kontroverzní návrat je proto napjatě očekáván fanoušky, kteří jsou zvědaví, jakým způsobem bude nadále tvořit obsah a hlavně na jaké platformě. Zároveň je očekáván i jeho odpůrci, kteří se do něj pustí, jakmile se objeví online.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.