Přejít k hlavnímu obsahu

Sto tisíc banů každý měsíc! Vývojáři konečně řeší problém s podvodníky

6. 9. 2024 | 18:00 Apex Legends Gaming
Podvádění ve hrách ničí zážitek pro každého, a to platí i pro Apex Legends. Tvůrci hry vědí, jak moc hráče iritují cheateři, ale trvalo opravdu dlouho, než jejich snaha přinesla ovoce. Počet zabanovaných účtu je v neskutečných číslech.
Apex Legends
Apex Legends
Zdroj: EA

Je to nekonečný boj, který si vyžaduje neustálé zlepšování. A jak sami tvůrci říkají – nemohou prozradit úplně vše, aby nepomohli těm, proti kterým bojují. Od uvedení hry v roce 2019 bylo zabanováno více než 6 milionů účtů, a každý měsíc přibývá dalších 100 000 banů. Respawn aktivně reaguje na podvádění, monitoruje situaci a vydává tzv. „banovací vlny“, ale zároveň přijímá individuální opatření proti těm, kdo se snaží hru zneužít.

Respawn podle všeho rozšířil svůj tým specialistů, kteří dohlížejí na herní průběh 24/7 a jsou připraveni zakročit. Navíc posílili svůj tým v oblastech, kde jsou podvody nejrozšířenější, jako je Asie a Pacifik. Ten má za úkol rychle reagovat na reporty od hráčů a podniknout akutní kroky proti cheaterům.

Počet banů za červen a červenec
Počet banů za červen a červenec
Zdroj: EA/Respawn Entertainment

Apex Legends používá Easy Anti-Cheat, což je kernel-level systém, který dokáže identifikovat podvádění a automaticky zasahovat. Kromě toho využívají i vlastní vyvinuté technologie, které jsou přizpůsobeny přímo potřebám hry. I když nemohou prozradit všechny detaily, neustále prý zlepšují své schopnosti, jak rychleji a efektivněji řešit podezřelé aktivity.

Vývojáři zdůrazňují, že každý report od hráčů je nesmírně cenný. S novými nástroji mohou rychleji reagovat a lépe chránit herní integritu. Hráči mají možnost nahlásit podvodníky přímo ve hře nebo přes EA Help. Navíc slibují, že budou hráče lépe informovat o tom, jaké kroky byly podniknuty na základě jejich reportů. Podvádění je problém, který berou tvůrci her velmi vážně. Bojují s ním každý den a ujišťují komunitu, že se budou snažit pravidelně informovat o novinkách a pokrocích.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.