Přejít k hlavnímu obsahu

Osmdesátý unikátní pick pro Fakera. Tuhle postavu nikdo před ním na midu nehrál

7. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Zajímavost
V League of Legends je aktuálně 168 šampionů. Faker jich ve své kariéře představil na profesionální scéně téměř polovinu. Dnešní přídavek byl opět speciální, protože se v korejské nejvyšší lize nikdy předtím na midlane nevzal.
Faker
Faker
Zdroj: LCK

Málokdo za svou kariéru vyzkoušel tolik postav na profesionální úrovni jako legendární midař Lee „Faker“ Sang-hyeok. Své působení v LCK občas okoření nečekaným pickem, kterým se snaží zaskočit soupeře. Přesně o to se pokusil i v semifinálovém zápase nejprestižnější korejské ligy. V úvodním zápase celé série proti HLE přitom začal draft podle tabulek, počínaje Ziggsem pro T1, který aktuálně dominuje botlince.

Jenže poté následoval nečekaný výběr, Caitlyn doplnila řady T1. Všichni diváci očekávali Ziggse pro Fakera na mid a Caitlyn pro Lee „Gumayusi“ Min-hyeonga. S odstřelovačkou z Piltoveru má 87% winrate a jde o jednoznačně jeho nejlepší postavu. T1 však na poslední chvíli prohodili šampiony a nechali soupeře i publikum v šoku. Ziggs mířil na bot a Caitlyn na mid – vůbec poprvé v historii LCK.

Tento exotický pick měl counterovat soupeřova Smoldera na midu využitím většího dosahu a priority pushe. Jenže Faker byl nucen při startovní potyčce začít s E, takže jeho early game nebyla tak dominantní, jak bylo zamýšleno. Navíc díky skvělému pathingu nepřátelského junglera zemřel jako první a ztrátu už nedokázal dohnat. Celkové chyby nakonec stály T1 hru a jejich plán se proměnil v popel.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.