Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS zdolali neoblíbeného soupeře a míří na LAN. UNiTY v neděli čeká rematch

7. 9. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Polovina osudů ve skupině A je zpečetěná. V play-off Tipsport CS Fall si o další domácí titul zahrají SINNERS, kteří po jedné těsné a jedné jednoznačné mapě poradili se svým neoblíbeným soupeřem UNiTY. Sampi.NEXT poté otočili sérii proti AVEZ a zůstávají ve hře o postup.
Max „SHOCK“ Kvapil
Max „SHOCK“ Kvapil
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Každá série začíná vetem, v němž UNiTY mírně překvapili volbou Mirage, na níž se ze začátku hledali. Do konce první poloviny se však dostali do hry a zbytek základní hrací doby byl přetahovanou. UNiTY někdy vyhráli zázračné kolo, jindy se o něj zbytečnou chybou připravili. SINNERS sice nedokázali ukončit zápas dobře rozehranou situací ve 24. kole, ale v prodloužení se už nemýlili a druhý map point proměnili.

Po nejtěsnějším rozdílu přišel na Nuke zcela opačný průběh, jedním slovem demolice. SINNERS začali za T stranu, ale poměrně rychle se dostali na ideální počet bodů, po kterém ale nepolevovali. Zmar UNiTY prohloubil 1v3 clutchem Michal „majky“ Švancara, jenž dokonale shrnul celou mapu. UNiTY se nedokázali adaptovat na tempo SINNERS, často chybovali a individuality tentokrát nebyly jejich X faktorem.

V utkání o setrvání v turnaji byli bookmakery do role favorita pasování hráči Sampi.NEXT, ale vliv sázkařů otočil misky vah na stranu AVEZ. Ti navíc mohli začít na své oblíbené Mirage, kde se za T stranu hledali, stejně jako o den dříve a na rozdíl od minulé zastávky. Dokázali ovšem snížit a sedmi koly v řadě dokonce po změně stran otočit stav. Sampi.NEXT také útok neseděl, akademii mistrů ČR se nedařilo otevírat kola a soupeřova zeď odolávala. Proti AVEZ sice začali prohrou, ale v celé sérii šlo o jedinou nevydařenou polovinu.

Na svém Anubisu hráli Sampi.NEXT hráli jako vyměnění a snadno proráželi obranný val soupeře. A když zrovna ne, tak každý z hráčů vytáhl svůj hvězdný moment, jako byl ace Jiřího „Jimmbo“ Kamenického na 8:1. AVEZ už jen snížili a rychle se šlo na Vertigo, kde se ale pokračovalo ve stejném tempu. Niko „semtex“ Reljić měl v jednu chvíli skóre 12:0, zatímco Miłosz „AntyVirus“ Konieczka zakončil první polovinu s bilancí 0:10. Do té druhé AVEZ nevstoupili špatně, ale na otočku bylo pozdě. Přínos polských hráčů jim chyběl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.