Přejít k hlavnímu obsahu

Po třech a půl letech propásne T1 finále. V ohrožení je i účast na Worlds

7. 9. 2024 | 16:00 League of Legends Reportáž
Nejslavnější organizace na poli League of Legends naposledy chyběla ve finále LCK na jaře v roce 2021. Letos však svou šňůru neprodlouží, v semifinále podlehla Hanwha Life Esports 3:1. Konkurenční celek se do finále probojoval podruhé v historii.
T1 kkOma, T1 Faker a T1 Zeus
T1 kkOma, T1 Faker a T1 Zeus
Zdroj: LCK

Poslední tři roky to byla v nejvyšší korejské lize stejná písnička. Finálové klání mělo pokaždé stejné účastníky – T1 a Gen.G. Slavnější z organizací má vůbec nejvyšší počet finálových účast v historii LCK, který ale tentokrát počet nenavýší. Stejně jako na jaře se rozhodovalo mezi nimi a HLE, jenže výsledek se nyní lišil.

Predikce jasně favorizovaly sestavu Hanwha Life, která v základní části sezóny porážela všechny týmy vyjma Gen.G. Svou formu HLE potvrdili v úvodní hře, kde přehráli i Fakerovu Caitlyn na midu. I když se podařilo T1 ve druhé hře srovnat stav série, na celkovou radost to nestačilo. Další kapitoly scénáře psali pouze hráči HLE, kteří diktovali tempo a svými picky i objektivy vždy postupně soupeři unikali z dosahu.

Pro organizaci Hanwha Life Esports jde o teprve druhou finálovou účast v historii LCK. Naposledy se prosadili ještě pod zvučným názvem ROX Tigers v roce 2016, kdy závěrečnou bitvu prohráli s osudným soupeřem, Fakerem a jeho SKT T1. Tentokrát bude ale soupeř možná ještě děsivější. Gen.G letos dominují jako nikdy, vítězové jarního splitu a MSI tento rok okusili pouze dvě porážky. Favorit je tak zcela jasný.

 Zatímco se tyto dva celky připravují na grandiózní finále, T1 se musí vrátit do tvrdého drilu. V příštím týdnu totiž budou mít poslední dva pokusy na zajištění vstupenek na světový šampionát, který se letos koná v Evropě. Pokud vyhrají alespoň jednu BO5 sérii, mají vyhráno. Ve čtvrtek je čeká Dplus KIA – vítěz jede na Worlds, poražený dostane možnost pochybení ještě jednou napravit s výhercem duelu KT vs. FearX.

 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.