Přejít k hlavnímu obsahu

Linkin Park jsou zpátky! V jakých videohrách se v minulosti slavná kapela objevila?

7. 9. 2024 | 17:00 Zajímavost
Další velký hudební comeback je skutečností. Po britských Oasis se na scénu vrací americká rocková kapela Linkin Park, která po smrti Chestera Benningtona měla sedmiletou pauzu a dlouho nebylo jasné, jestli se vůbec někdy vrátí. Nově budou působit se zpěvačkou Emily Armstrong. Nás ale nyní zajímalo, v jakých videohrách se v původním složení LP objevili.
Nové složení Linkin Park
Nové složení Linkin Park
Zdroj: Linkin Park

Svět videoher není Linkin Park nijak neznámý. Frontman Mike Shinoda se netají láskou k Nintendu či sérii Halo, kterou si rád krátil čas při cestování po koncertech. Před pár lety se mimo jiné vyjadřoval k rozšířeným možnostem NFT ve hrách. Co se týče samotné kapely, tak ta před 14 lety dokonce vydala vlastní hru na operační systém iOS. 8-Bit Rebellion! byla MMO i single-player adventurou, ve které jste bojovali proti ďábelské PixxelKorp. Tehdejší odměnou za dohrání bylo odhalení do té doby nevydaného songu Blackbirds.

Vzhledem k popularitě kapely vás nepřekvapí, do jak velkého počtu titulů se skladby Linkin Park dostaly. Nejedná se o pár vybraných songů, ale skutečně o desítky. Tou vůbec první byla píseň A Place for My Head z legendárního alba Hybrid Theory, která v roce 2001 zazněla ve hře ESPN X-Games Skateboarding. Remixovaná verze Cure for the Itch se dostala do World Tour Soccer 2003 a do konce desetiletí se hity jako Faint, One Step Closer, What I've Done nebo Given Up objevily v tanečních hrách a sérii Guitar Hero.

S albem A Thousand Suns se další skladby Linkin Park dostaly pod kůži hráčům sérií EA Sports MMA a FIFA, velkou událostí bylo také využití celé písně The Catalyst ve čtyřminutovém traileru na oblíbený válečný titul Medal of Honor. Mike Shinoda dokonce pomáhal i s pokračováním Warfighter, ústřední hit Castle of Glass v té době zazněl i živě na Spike Video Game Awards. Do tragické smrti Chestera Benningtona stojí za zmínku využití songů LP v Need for Speed: Rivals, EA Sports UFC, Pro Evolution Soccer 2015 nebo Project CARS.

Odkaz na ikonickou kapelu ale žije dál, k čemuž ve světě videoher pomohl i český titul Beat Saber. Součástí balíčku jedenácti skladeb jsou ty největší pecky v čele s In The End nebo Numb. Letos, ještě před ohlášením návratu s novou zpěvačkou, zahráli virtuální Linkin Park na Fortnite Festivalu a mluví se také o využití songů v nejočekávanější videohře příštího roku, Grand Theft Auto VI. Ve spojitosti s chystaným albem si dokonce někteří fanoušci myslí, že by Linkin Park mohli nazpívat novou hymnu League of Legends Worlds.

Zdroj: fandom.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.