Přejít k hlavnímu obsahu

Pocta zemřelému hernímu komentátorovi a kritikovi. TotalBiscuit se objevil ve Space Marine 2

7. 9. 2024 | 18:00 Zajímavost
TotalBiscuit byl anglický videoherní komentátor a herní kritik, který před několika lety prohrál boj s rakovinou. Teď se se mu však dostává další pocty, objevil se totiž v titulcích očekávané hry Warhammer 40 000: Space Marine 2.
TotalBiscuit ve Warhammer 40 000 Space Marine 2
TotalBiscuit ve Warhammer 40 000 Space Marine 2
Zdroj: Saber Interactive/Twitch

John Peter Bain, známý jako TotalBiscuit, se proslavil jako neúnavný zastánce hráčů a průkopník herní žurnalistiky. Svoji kariéru odstartoval komentováním různých turnajů, kde se stal ikonou díky své vtipné, ale zároveň důkladné analýze. Jeho popularita raketově vzrostla díky videoherním komentářům na internetovém rádiu WCradio.com a později na YouTube, kde se zaměřoval na nezávislé hry i herní novinky. Mnozí ho dokonce denně vídají jako „LUL“ emotikon na Twitchi.

Od začátku svého působení v herním průmyslu byl nekompromisním obhájcem práv zákazníků, často kritizoval nespravedlivé praktiky vydavatelů her a bojoval za transparentnost. V říjnu 2015 však šokoval fanoušky zprávou o své neléčitelné rakovině. Přesto pokračoval ve své tvorbě až do posledního možného okamžiku – své mikrofony odložil teprve měsíc před svou smrtí v květnu 2018.

Jeho vzpomínka však žije dodnes. Mnoho hráčů s napětím očekává vydání Warhammer 40 000: Space Marine 2. Nicméně ti, kdo si hru předobjednali, již mohli ochutnat první dojmy díky předběžnému přístupu. Mezi nimi byli i streameři, kteří nejenže hru dohráli, ale při závěrečných titulcích je čekalo neuvěřitelné překvapení – pocta legendární herní a esportové ikoně – TotalBiscuit.

„In Memoriam: John Peter Bain „TotalBiscuit“,“ zaznělo na obrazovce. „To je hustý! Vážně tam dali zmínku o TB?!“ vykřikl nadšeně jeden ze streamerů v přímém přenosu a nemohl uvěřit svým očím. A nebyl sám – chat na Twitchi explodoval nadšením. Jeden z nejvlivnějších herních kritiků a komentátorů za sebou zanechal odkaz, který v herním průmyslu přetrvává dodnes. Dokonce i jeho YouTube kanál má stále téměř 2 miliony odběratelů a jen za poslední měsíc zaznamenal přes 135 tisíc zhlédnutí.

Vývojáři Space Marine 2 touto poctou potěšili mnoho fanoušků, kteří si TotalBiscuita stále váží za jeho upřímnost a vášeň pro hry. Toto dojemné gesto ukazuje, že i po letech jeho vliv v herním světě stále žije.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.