Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete porazit Dynamo Eclot? Povolejte stinxe! Sampi.Tipsport soupeře deklasovali 13:0

8. 9. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinová fáze Tipsport CS Fall se v sobotu večer rozloučila s Enterprise Genesis, mnohem více pozornosti si však získalo první utkání. Sampi.Tipsport i s hostem, sehnaným na poslední chvíli, dokázali domácího krále nejen porazit, ale na jeho map picku ho kompletně zostudit.
Matěj „stinx“ Štorek
Matěj „stinx“ Štorek
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Do zápasu o výhru skupiny B nemohl kvůli technickým potížím naskočit Robert „manguss“ Kasper, Sampi.Tipsport využili Matěje „stinx“ Štorka a že se děly věci. David „forsyy“ Bílý byl na úvodní mapě Dust II k nezastavení, a i když soupeř začal stahovat náskok, tak ho DNE s force buyem posadili zpátky na zem.

Nuke ale přinesl něco neuvěřitelného. Jeho volbou Dynamo Eclot překvapilo a svého rozhodnutí mohlo hořce litovat. Sampi.Tipsport ukázali parádní CT stranu a vyhrávali všechno, co potřebovali. Především Erik „The eLiVe“ Sith byl naprosto všude, DNE nevycházely ani dohrávky kol a prohráli neuvěřitelně 0:13!

Na třetí mapu už naskočil manguss a byl u vypjatého průběhu rozhodující Mirage. Sampi.Tipsport si většinu času drželi vedení a Dynamo Eclot mohlo být rádo za prodloužení. Individuálně povýšená hra ovšem Sampi skutečně dotáhla k vítězné koncovce, čímž potvrdili nedávný skalp konkurenta z evropské scény.

Ve druhém utkání se hrálo o přežití. Team Brute a Enterprise Genesis jsou na hraně postupu na finále sezóny, každý bod může mít cenu zlata. Byli to ale Brute, kteří v sobotu zvítězili a v Brně chybět nebudou.

Úvod série obstarala mapa Ancient, kde Team Brute nevyhrál ani jedny pistolky, ale získané výhody Enterprise Genesis nevyužili. Tibor „SiKO“ Putera patřil mezi klíčové faktory k udržení vlastního map picku.

Následné Vertigo nabídlo přetahovanou, během které se nikomu dlouho nedařilo vybudovat náskok. Není proto divu, že o výhře Brute rozhodlo až 24. kolo. Chyby stály Enterprise Genesis přesun na decider.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.