Přejít k hlavnímu obsahu

Dva roky dominance jsou u konce! LCK trofej má nové nečekané majitele

8. 9. 2024 | 16:30 League of Legends Reportáž
Čtyřikrát v řadě a dost, LCK zná své nové krále! Hanwha Life všechny překvapili, když dokázali zvrátit nepříznivý průběh finálového zápasu a po pěti napínavých hrách porazili favorizované Gen.G. Tento nečekaný triumf nejenže přerušil „golden road“ soupeře, ale zároveň posunul HLE na výsluní korejské LoL scény.
HLE šampiony LCK
HLE šampiony LCK
Zdroj: LCK

Hanwha Life do finále vstoupili sebevědomě, navzdory předpovědím, které jasné favorizovali soupeře. Po divokém comebacku v první hře se ujali vedení. Gen.G v následujících dvou hrách ukázali svou zkušenost a převahu a zvrátili stav série ve svůj prospěch. HLE se ale nenechali zlomit. Ve čtvrté a páté hře předvedli perfektní taktické výkony, ve kterých nejenže odrazili útoky Gen.G, ale i skvěle využili každou chybu svých soupeřů.

Rozhodující pátá hra byla opatrná a napínavá. Oba týmy hrály na jistotu, ale HLE postupně získávali mírnou výhodu. Po 30 minutách přišel rozhodující moment u draka, který outsideři zvládli na výbornou. Vyhráli klíčový teamfight a získali i Barona. To jim dalo sílu k závěrečnému útoku na základnu dekorovaného nepřátelského celku, který korunoval jejich vítězství.

Tento triumf je pro Hanwha Life obrovským milníkem. Po letech průměrných výsledků se tým, který v minulosti známý jako ROX Tigers, vrátil na vrchol. Navíc si tímto vítězstvím zajistili nejlepší seed na mistrovství světa, kde budou patřit mezi favority. Naopak pro Gen.G, kteří doufali v pátý LCK titul v řadě, to znamená hořkou porážku. Ačkoliv byli na pokraji dalšího historického úspěchu, HLE jejich „golden road“ přerušili a poslali je domů s prázdnýma rukama.

Hráči se při ceremoniálu neubránili slzám. Pro většinu to byl první domácí titul po tolika letech snažení. Hvězdami sérii byli bezpochyby midlaner Kim „Zeka“ Geon-woo, který byl zvolen MVP finále a nezaostával ani Park „Viper“ Do-hyeon na postu ADC. Oba ukázali, že nemají titul mistrů světa pro nic za nic, a že dokážou projevit svůj talent v situacích, kdy je třeba.

Letní split LCK je sice u konce, ale pro Hanwha Life tímto příběh nekončí. Světový šampionát je za rohem, a jestli si udrží svou formu, můžeme od nich očekávat další velká vítězství. Naopak Gen.G bude muset hledat odpovědi, jak se před nadcházejícím turnajem roku zotavit z tohoto překvapivého neúspěchu a. O zbylých dvou účastnících Worlds z korejské ligy ligy se rozhodne už za pár dní, pak bude celá soupiska účastníků světového šampionátu kompletní.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.